Προφιτερόλ
Προφιτερόλ αμερικάνικου στυλ με παγωτό βανίλια - Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Τα αγαπημένα σε όλους τραγανά σουδάκια, γεμίζονται με παγωτό βανίλια και περιχύνονται με την πιο απλή και εύκολη σάλτσα σοκολάτας, σε ένα αμερικάνικου τύπου λαχταριστό προφιτερόλ.

Το κλασικό αυτό επιδόρπιο είναι ιδανικό για συγκεντρώσεις και παρέες, καθώς τα σουδάκια (50 τεμάχια η δόση) μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη μέρα, όπως και η σάλτσα και να γεμιστούν με παγωτό την ώρα του σερβιρίσματος.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη choux

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Για τη γέμιση

  • Παγωτό βανίλια, έτοιμο ή σπιτικό
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, πλήρης

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε την ζύμη των σου, βάζοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η μεγαλύτερη ποσότητα, ρίξτε το νερό και αφήστε το να κοχλάσει.

2. Όσο σιγοβράζει το υγρό, προσθέστε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα, χωρίς να το κατεβάσετε από τη φωτιά μέχρι η ζύμη να αρχίσει να μαζεύεται σαν μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο, για 10 λεπτά.

3. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C στις αντιστάσεις και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

4. Με ένα μίξερ χειρός, ξεκινήστε να χτυπάτε το μίγμα του αλευριού και να προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί τον πρώτο προτού προσθέσετε το επόμενο. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σαν πηκτή πάστα.

5. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα κορνέ (σακούλα ζαχαροπλαστικής) και σχηματίστε με αυτό σουδάκια (το καθένα περίπου με 2 κουταλιές της σούπας ζύμη), σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Θα πάρει περίπου 16 στο κάθε ταψί. Στη συνέχεια βρέξτε το δάκτυλό σας και ισιώστε τις κορυφές τους.

6. Ψήστε 2 ταψιά ταυτόχρονα, αν θέλετε, για 15 λεπτά, εναλλάσσοντας τη θέση τους όμως στα μισά του ψησίματος.

7. Βγάλτε τα από το φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180ο C. Τρυπήστε τα στο πλάι, με ένα μαχαιράκι, και επιστρέψτε τα στο φούρνο για 5-7 λεπτά. Αυτό θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν εσωτερικά, να ροδίσουν εξωτερικά και να γίνουν τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

8. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα σοκολάτας, βάζοντας την τριμμένη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, 3-4 φορές, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη σάλτσα. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει καλά.

9. Όταν είσαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα, χωρίστε τα κρύα σου, στη μέση με το μαχαίρι και γεμίστε τα με το παγωτό βανίλια που έχετε αφήσει να μαλακώσει λίγο και το έχετε βάλει μέσα σε ένα κορνέ. Περιχύστε με τη σάλτσα και απολαύστε!!!

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι