ethnikos kipos
Πανέμορφοι κήποι που αποτελούν όαση μέσα στο τσιμέντο

Η Αθήνα κρύβει μέσα της μικρούς παραδείσους φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας, οι οποίοι αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για βόλτα.  

Βοτανικός Κήπος στο Χαϊδάρι

χαιδαρι

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω. Στο τέλος της Ιεράς Οδού, στο ύψος που αυτή συμβάλλει με Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών (πρώην Καβάλας) θα συναντήσει ο επισκέπτης την κεντρική είσοδο του Βοτανικού Κήπου (Ιερά Οδός 403).

Ιαπωνικό Πάρκο Αθήνας

ιαπωνικο παρκο

Στο πάρκο Νηρηίδων, δίπλα στην οδό Μιχαλακοπούλου, στο ύψος της Εθνικής Πινακοθήκης, δημιουργήθηκε ο πρώτος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων. Αποτελεί το πρώτο θεματικό πάρκο της πόλης.

Βοτανικός Κήπος Αττικού Άλσους

αττικο αλσος

Το Αττικό Άλσος θεωρείται ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής, με μεγάλη οικολογική αξία για το Λεκανοπέδιο Αττικής. Εκτείνεται σε 550 στρέμματα στο όρος των Τουρκοβουνίων. Συνορεύει με τις περιοχές του Δήμου Αθηναίων, Γαλατσίου και Νέας Φιλοθέης. Η ομορφιά του είναι χαρακτηριστική: βραχώδεις πλαγιές και γκρεμοί, αλλά και μια μικρή σπηλιά. Πεύκα, κυπαρίσσια τριγύρω, πράσινο που ξεκουράζει το μάτι -σκεφτείτε ότι διαθέτει γύρω στα 1.200 δέντρα και 1.300 φυτά. Έχει, επίσης, δύο παιδότοπους και 10 γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ συνδυάζοντας έτσι περιπατητική βόλτα, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι για παιδιά.

Κήπος Αρχαιολογικού Μουσείου

αρχαιολογικο

Η έμπνευση  για τον σχεδιασμό του, προέρχεται από την ελληνική φύση αλλά και τους αρχαίους ελληνικούς κήπους, με αυτοφυή ιστορικά φυτά όπως δίκταμο, θυμάρι, άγρια ρίγανη, κυπαρίσσια, μυρτιές αλλά και παραδοσιακά καρποφόρα είδη όπως ροδιές, λωτούς, αμυγδαλιές και αμπέλι.

Κήπος Προεδρικού Μεγάρου

proedriko

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου έχει έκταση 25 περίπου στρεμμάτων και αποτελεί αληθινή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Τον σχεδιασμό φαίνεται ότι ανέλαβε το τεχνικό γραφείο του Ερνέστου Τσίλλερ, την επιλογή όμως των κατάλληλων φυτών θα πρέπει να επιμελήθηκε Έλληνας ειδικός, αφού τα περισσότερα δένδρα ανήκουν στην ελληνική χλωρίδα. Καθώς το έδαφος είναι ιδιαίτερα εύφορο, πριν από την ανέγερση του Μεγάρου τον χώρο καταλάμβανε ο λαχανόκηπος των Βασιλικών Ανακτόρων (σημερινής Βουλής).

Κήπος Βυζαντινού Μουσείου

βυζαντινο

Οι κήποι του Βυζαντινού Μουσείου, μια όαση στο κέντρο της πόλης, γίνονται η αφορμή για ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία και στην τέχνη.

Ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα και αρωματικά φυτά, δίπλα στο υδάτινο στοιχείο, χώροι ξεκούρασης προσφέρονται στους επισκέπτες. Παράλληλα στον χώρο εμφανίζονται τρεις εκθεσιακοί σταθμοί:

Η Φρεατο-δεξαμενή που αφορά την ύδρευση της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ο Παράδεισος σχετικά με τις βυζαντινές αντιλήψεις για την επίγεια και τη μετά θάνατον ζωή, και ο Ιλισσός για την εξέλιξη του παριλίσσιου τοπίου από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Περιπατητική Διαδρομή Εθνικού Κήπου

εθνικο

15.000 φυτά απ’ όλο τον κόσμο, 150 στρέμματα δενδροφυτεμένης έκτασης, 7 χιλιόμετρα εσωτερικών οδών και 1.050 κυβικά μέτρα νερού που μεταφέρονται καθημερινά από τον Υμηττό είναι μόνο μερικά μεγέθη που φανερώνουν το μεγαλείο του χώρου αυτού.

Ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής τοπίου του 19ου αιώνα, αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας αλλά και της παιδικής μας αθωότητας.

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Με το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια του, είναι μια όαση για όλους τους επισκέπτες. Ο Κήπος είναι ένας τόπος για ηρεμία και χαλάρωση από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης και ζωντανεύει κάθε καλοκαίρι χάρη στις διαφορετικές καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής.

Κήποι Ζαππείου

ζαπειο

Ο Κήπος του Ζαππείου περικλείεται από τους δρόμους: Ηρώδου Αττικού – Βασ. Κων/νου – Βασ. Όλγας – Βασ. Αμαλίας, καθώς και από τον Εθνικό Κήπο και καταλαμβάνει αναλυτικά έκταση :

Μαλακές επιφάνειες πρασίνου, 83 στρεμμάτων περίπου.

Σκληρές επιφάνειες 41 στρεμμάτων περίπου.

Αίθρια και εσωτερικές αυλές 2,4 στρεμμάτων περίπου.

Με πληροφορίες από το infokids

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα