Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι εύχρηστα και πρακτικά και προκειμένου να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους, θα πρέπει να προσέχετε τον τρόπο που μαγειρεύετε και τα πλένετε.
Πώς να καθαρίζετε τα αντικολλητικά τηγάνια
Πολλά αντικολλητικά τηγάνια φέρουν την ένδειξη ότι πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, αλλά καλό είναι να το αποφύγετε. Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο πιάτων μπορούν να επηρεάσουν την αντικολλητική επιφάνεια, επομένως το πλύσιμο στο νεροχύτη είναι η καλύτερη επιλογή.
- Τρίψτε και μουλιάστε με σαπουνόνερο
Όταν καθαρίζετε αντικολλητικά τηγάνια, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή βούρτσες καθαρισμού, που μπορεί να καταστρέψουν την επιφάνεια. Συνήθως, ένα γρήγορο τρίψιμο με ήπιο σαπούνι πιάτων και ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι είναι αρκετό για να τα καθαρίσετε. Για επίμονα υπολείμματα, ίσως χρειαστεί να μουλιάσετε το τηγάνι για μερικές ώρες σε ζεστό, σαπουνόνερο πριν το καθαρίσετε απαλά.
- Καμένα λίπη και μαγειρική σόδα
Αν υπάρχουν υπολείμματα τροφών που δεν φεύγουν εύκολα από το αντικολλητικό τηγάνι, ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό για να σχηματιστεί μια πάστα και απλώστε τη στο τηγάνι. Τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα λίπη και στη συνέχεια ξεπλύντε και στεγνώστε το.
Πώς να φροντίσετε τα αντικολλητικά τηγάνια
Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ολοκαίνουριο αντικολλητικό τηγάνι, πλύντε το με ζεστό νερό και σαπουνόνερο και αφού το ξεπλύνετε και το στεγνώσετε, αλατοπιπερώστε το πριν το μαγείρεμα. Το καρύκευμα εξομαλύνει τυχόν ατέλειες ή πόρους στην επίστρωση και θα βοηθήσει το τηγάνι σας να διαρκέσει περισσότερο.
- Αποφύγετε αιχμηρά αντικείμενα
Τα σημερινά αντικολλητικά τηγάνια είναι μεν ανθεκτικά αλλά πρέπει να αποφεύγετε τις γρατζουνιές με αιχμηρά αντικείμενα. Οι ξύλινες κουτάλες ή από σιλικόνη είναι ιδανικές για αντικολλητικές επιφάνειες.
- Μην υπερθερμαίνετε τα αντικολλητικά τηγάνια
Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την επίστρωση με την πάροδο του χρόνου.Για να προστατεύσετε το αντικολλητικό τηγάνι σας, μην το θερμαίνετε όσο είναι άδειο. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει λάδι, νερό ή φαγητό στο τηγάνι πριν ανάψετε το μάτι της κουζίνας. Αυτό θα βοηθήσει την αντικολλητική επίστρωση να διαρκέσει περισσότερο και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι λειτουργεί ως μετρητής θερμοκρασίας.
- Μη χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σπρέι
Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι μπορεί πραγματικά να κάνει το φαγητό να κολλήσει. Οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε χρησιμοποιώντας, αν είναι απαραίτητο, ελαιόλαδο.
Πηγή: bhg.com
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ