Τα τηγάνια είναι απαραίτητα στην κουζίνα, αλλά το καθάρισμα του κάτω μέρους τους μπορεί να γίνει πραγματικός εφιάλτης. Με τον καιρό, συσσωρεύεται καμένο λίπος και μαυρίλες που δύσκολα απομακρύνονται με το απλό τρίψιμο. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες και φυσικές λύσεις για να τα καθαρίσεις χωρίς κόπο.
Πώς να καθαρίσετε το τηγάνι σας
- Για να ξεκινήσεις, χρησιμοποίησε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα.
- Ψέκασε την επιφάνεια με το ξύδι και άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε μαγειρική σόδα και παρατήρησε πώς το μείγμα αρχίζει να αφρίζει. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τα σημεία με τις μαυρίλες και θα διαπιστώσεις ότι τα υπολείμματα φεύγουν πολύ πιο εύκολα.
Αν οι λεκέδες παραμένουν, δοκίμασε λεμόνι και αλάτι. Κόψε το λεμόνι στη μέση, ρίξε αλάτι πάνω στην επιφάνεια του τηγανιού και τρίψε με το λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με το αλάτι θα βοηθήσουν να αφαιρέσεις ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση