Πατατόπιτες
Πεντανόστιμο και οικονομικό σνακ, για τηγανόπιτες που γεμίζονται με πουρέ πατάτας, διάφορα λαχανικά και τυριά

Ένα πεντανόστιμο και οικονομικό σνακ, για τηγανόπιτες που γεμίζονται με πουρέ πατάτας, διάφορα λαχανικά και τυριά που λιώνουν.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας π.χ. φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό και να αξιοποιήσετε διαφορετικά λαχανικά και περισσεύματα της αρεσκείας σας.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 6 τορτίγιες
  • 500 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για τη γέμιση

  • 100 γραμμάρια ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια καλαμπόκι (βρασμένο ή κονσέρβα)
  • 50 γραμμάρια αρακά βρασμένο (προαιρετικά)
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • Τυρί που λιώνει, χοντροτριμμένο (ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα)
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύντε, κόψτε τις πατάτες σε κύβους και βράστε τις σε ελαφρά αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν

2. Στο μεταξύ βάλτε 20 γραμμάρια λάδι ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Προσθέστε το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα, το καλαμπόκι και τον αρακά και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αφήστε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.

4. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, σουρώστε τις και πολτοποιήστε τις με το πρες πουρέ. Προσθέστε την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώστε με το σοταρισμένο μίγμα λαχανικών, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.

5. Βάλτε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας, αλείψτε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας όλη την τορτίγια, πασπαλίστε τη μισή μεριά με τριμμένο τυρί που λιώνει και απλώστε ακριβώς από πάνω (στη μισή μεριά δηλαδή), μερική από την γέμιση πατάτας. Πασπαλίστε από πάνω άλλη μια στρώση τυριών και διπλώστε την τορτίγια στη μέση.

6. Ζεστάνετε 2-3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι, βάλτε τη γεμισμένη τορτίγια και ψήστε την για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για τις υπόλοιπες πίτες.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πληκτρολογιο
Πώς βάζουμε διαλυτικά με τόνο, άνω τελεία και εισαγωγικά
Δείτε παρακάτω τι πρέπει να πατήσετε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, ανά σημείο στίξης (με το πληκτρολόγιο πάντοτε ρυθμισμένο στα Ελληνικά)
Πώς βάζουμε διαλυτικά με τόνο, άνω τελεία και εισαγωγικά