Thumbnail
Φρούτα στον πάγο

Πανεύκολες και δροσιστικές συνταγές για μαρμελάδα καρπούζι, γρανίτα βερίκοκο, γλυκό κουταλιού πεπόνι και παγωτό κεράσι.

Μαρμελάδα καρπούζι

2 κιλά καρπούζι, καθαρισμένο
700 γραμμ. ζάχαρη
2 λεμόνια
1 πορτοκάλι

Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τους σπόρους. Στύβουμε με τα χέρια μας τα κομμάτια, να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και βάζουμε την ψίχα, αφού τη ζυγίσουμε να είναι 2 κιλά, σε μπολ. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, τον χυμό από τα λεμόνια και το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Το βγάζουμε και σουρώνουμε τα πολλά υγρά. Βάζουμε το μίγμα σε κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις μαλακώσουν τα κομμάτια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα. Διαφορετικά το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε δόσεις στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και να δέσει η μαρμελάδα. Την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο.

Γρανίτα βερίκοκο

1 κιλό βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια
200 γραμμ. νερό
150 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και μεταφέρουμε τον πολτό σε μπολ. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε στο μπολ με τα βερίκοκα μαζί με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, το βάζουμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές. Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε λίγη ώρα εκτός ψυγείου.

Γλυκό κουταλιού πεπόνι

1 κιλό πεπόνι, καθαρισμένο
750 γραμμ. ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού


Καθαρίζουμε το πεπόνι από τις φλούδες και τα σπόρια, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και φροντίζουμε να βυθίζονται τα κομμάτια στο νερό. Τα αφήνουμε 2-3 ώρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κόβουμε κάθε κομμάτι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά ξαφρίζοντας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα 24 ώρες. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Παγωτό κεράσι

1 κιλό κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
400 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι μέλι

Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στην κατάψυξη 2-3 ώρες. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε το μίγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, το βάζουμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα