Αυτό το νηστίσιμο κέικ με χουρμάδες και αμύγδαλα είναι μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική.
Η φυσική γλυκύτητα των χουρμάδων το καθιστά ιδιαίτερα γευστικό, ενώ τα αμύγδαλα προσφέρουν μια υπέροχη τραγανή υφή.
Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν περιέχει καμία πρόσθετη ζάχαρη, κάνοντάς το κατάλληλο και για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλυκαντικές ουσίες.
Η συνταγή αυτή, που ανακαλύψαμε από τη food blogger Emily Vagia, είναι εύκολη στην παρασκευή της και ικανοποιεί τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους!
Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με χουρμάδες και αμύγδαλα
Υλικά
200 γρ. χουρμάδες
375 ml φυτικό ρόφημα βρώμης (ή ό,τι φυτικό ρόφημα σου αρέσει)
95 ml ελαιόλαδο
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
50 γρ. αμύγδαλα
Εκτέλεση
Ξεκινάω μουλιάζοντας στο ζεστό ρόφημα βρώμης τους χουρμάδες για 30 λεπτά.
Έπειτα τους χτυπάω στο μούλτι μαζί με το φυτικό ρόφημα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρω σε μπολ και ανακατεύω μαζί με το ελαιόλαδο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνω το μείγμα με τους χουρμάδες στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύω.
Μεταφέρω σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψάκι (το δικό μου έχει περίμετρο 20 εκ). Ρίχνω από πάνω τα αμύγδαλα είτε ολόκληρα είτε χοντροκομμένα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Το κέικ είναι έτοιμο. Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρω και το κόψω σε κομμάτια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ