lytras2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Μήπως εν τέλει τα «γύρω-γύρω» αφαίρεσαν την προσοχή από το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας;

Ανησυχία προκάλεσε την Κυριακή το πρωί η είδηση ότι γνωστός δικηγόρος είχε ξυλοκοπήσει άγρια τη σύζυγό του, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για την ονομασία του προσώπου, αλλά και το περιστατικό αναμένονταν να γίνουν γνωστές.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο καταιγισμός εξελίξεων προκάλεσε πανελλήνια έκπληξη (όχι τόσο σοκ, γιατί πλέον τίποτα δε σοκάρει την πολύπαθη κοινωνία).

Αλλά ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όλα ξεκίνησαν στις 00:10 της Κυριακής όταν η 37χρονη τραυματισμένη γυναίκα μετέβη μαζί με τον δικηγόρο σύζυγό της σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση.

Ωστόσο ένας γιατρός της ιδιωτικής κλινικής κατά την εξέταση της απεφάνθη ότι η τραυματίας, έχει χτυπηθεί από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος με αποτέλεσμα να επιμένει πως δεν συνάδουν με την εκδοχή που έδωσε το ζεύγος και να ειδοποιηθεί η άμεσα η Αστυνομία.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο νοσοκομείο, οδήγησαν τον δικηγόρο στο τμήμα της Ομόνοιας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος ο οποίος το πρωί της ίδιας μέρας ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε από τα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών.

Η παραδοχή της πράξης

Ο Απόστολος Λύτρας στη συνέχεια προχώρησε σε δήλωση που παραδέχθηκε την πράξη του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ομολόγησα την πράξη για αυτό που συνέβη. Την υπεραγαπάω. Ζητώ συγγνώμη» τόνισε, συμπληρώνοντας «Αυτό που έκανα είναι αδιανόητο, την υπεραγαπάω, ζητώ συγγνώμη από όλο τον κόσμο». 

«Ζητάω συγγνώμη και από τη γυναίκα μου και από τις τρεις κόρες μου για την πράξη η οποία έγινε. Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Θα ζητήσω βοήθεια και ψυχολογική, γιατί η πράξη η οποία έγινε είναι αδιανόητη», είπε ακόμα.

Οι δηλώσεις Κούγια

Σε... περίεργες δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος του Λύτρα, Αλέξης Κούγιας, προσπαθώντας να μειώσει την βιαιότητα της πράξης, επειδή δεν προκάλεσε ακρωτηριασμό ή αναπηρία...

Μεταξύ άλλων είπε πως «Η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», ενώ συνέχισε «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», και πως «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

Κατά βάση χαρακτηρίζοντας αντρίκια τη συμπεριφορά του Λύτρα να παραδεχτεί τα βίαια πεπραγμένα...

Κούγιας εναντίον Κασσελάκη

Εύλογα ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την προαναφερθείσα τοποθέτηση του Κούγια λέγοντας πως «Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Φυσικά ο Αλέξης Κούγιας δεν επρόκειτο να αφήσει την απάντηση να περάσει έτσι και προχώρησε σε ευθεία επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, με λόγο ιδιαίτερα ομοφοβικό και αναχρονιστικό, καθώς σε επίσημη δήλωσή του έγραψε πως «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Ο Κασσελάκης ανταποκρίθηκε στην αναίτια και επονείδιστη επίθεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα. Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα».

Η υπόθεση, ευτυχώς, πέρασε στα χέρια του Αρείου Πάγου, όπου σήμερα το πρωί η ανώτατη εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητά να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επίμαχες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Ζήνα Κουτσελίνη και... χάμπουργκερ

Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα ενδοοικογενειακής βίας, ομοφοβίας και «αντρισμού», μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν και τα σχόλια που έκανε η γνωστή παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη σχετικά με την πράξη του Απόστολου Λύτρα.

Πιο συγκεκριμένα η παρουσιάστρια προσπάθησε με κάποια επιμονή να αναφερθεί στην καριέρα του Λύτρα που «καίγεται» πλέον μετά την πράξη του, μία καριέρα που όπως τόνισε είναι στο ζενίθ. Η ζέση που έδειξε επί του συγκεκριμένου θέματος ήταν απαράδεκτη, δεδομένου του ευαίσθητου θέματος, όπου αντί το κεντρικό ζήτημα να είναι το θύμα του ενδοοικογενειακού περιστατικού, ήταν η εργασιακή πορεία του θύτη που ίσως πάρει την «κάτω βόλτα».

Οι δημοσιογράφοι του πάνελ έσπευσαν να αντιδράσουν αναφερόμενοι στο ότι δεν τους ενδιαφέρει αν καταστρέφεται η καριέρα οποιουδήποτε κακοποιητή.

Σε νέα δήλωση προχώρησε η Ζήνα Κουτσελίνη σχετικά με τα όσα είχε πει την προηγούμενη μέρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων τον σεβασμό που έχει δείξει επί σειρά ετών σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και στο δικό της σκληρό παρελθόν και την κακοποίηση που είχε υποστεί η μητέρα της.

Περίεργη, ήταν, όμως η τοποθέτησή της για τις δύσκολες φοιτητικές συνθήκες που έζησε νεότερη (όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών στην Ελλάδα), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν χρειάστηκε να σπουδάσω δεν είχα χάμπουργκερ, δεν είχα τσίζμπεργκερ να φάω». Η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει ουδεμία σχέση με το βίαιο περιστατικό, αντίθετα αφαίρεσε ξανά από τη σοβαρότητα των όσων συνέβησαν και προσπάθησε μέσω της συναισθηματικής φόρτισης να μεταθέσει το βάρος στο όχι τόσο σχετικό (σε αυτή την περίπτωση) παρελθόν της κα Κουτσελίνη.

Σε τι σημείο βρίσκεται η υπόθεση

Ο Απόστολος Λύτρας εξακολουθεί να αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά προς το παρόν παραμένει άφαντος, μέχρι την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις των δικηγόρων του ότι θα παρουσιαστεί στις Αρχές.

Η σύζυγος του προχώρησε σε μήνυση κατά του ίδιου, αλλά και της πρώην συζύγου του κατηγορώντας τους ότι προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι της χθες το βράδυ.

Τελικά, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο