Thumbnail
«Ένα παιδί 14 ετών μπορεί να αισθάνεται σήμερα τεράστιο φόβο ακόμα και για να κυκλοφορήσει στον δρόμο»

Χθες (20/06) καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό του Βόλου, ένας 26χρονος που στις 6 Οκτωβρίου του 2023 επιτέθηκε σε 14χρονη μαθήτρια σε πάρκο της Λάρισας και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ο 26χρονος ήταν ήδη προφυλακισμένος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης. Καθ΄όλη την διάρκεια της δίκης, ο 26χρονος έκλαιγε και στο δικαστήριο είπε πως «δεν ξέρω τι συνέβη, τι με έπιασε, είχα πιει».

Την 14χρονη τα μεσάνυχτα της 6ης Οκτωβρίου του 2023, την έσωσε η ψυχραιμία της, όταν ο 26χρονος, αποπειράθηκε να τη βιάσει. Καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκε και η παρέμβαση ενός ζευγαριού που παρατηρώντας ότι κάτι συμβαίνει στο πάρκο, όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν, αλλά έκαναν αναστροφή και με τον φωτισμό του αυτοκινήτου τους, αναζήτησαν και εντόπισαν τη 14χρονη, την οποία πήραν υπό την προστασία τους. Ο 26χρονος τράπηκε αμέσως σε φυγή και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Όπως γράφει το τοπικό gegonota.news, η 14χρονη επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν στη συμβολή των οδών Εχεκρατίδα και Αλευάδων  στη συνοικία της Φιλιππούπολης, ο 26χρονος άνδρας την αιφνιδίασε και πιάνοντάς την από τα χέρια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Η 14χρονη αντέδρασε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια. Ο 26χρονος της έκλεισε το στόμα και πέταξε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια την πήρε στην αγκαλιά του και τη μετέφερε στην απέναντι πλευρά του δρόμου αφήνοντάς την ξανά στο έδαφος, αλλά πίσω από ψηλά χόρτα, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί από τον δρόμο.

Ασκώντας σωματική βία ζήτησε από την ανήλικη μαθήτρια να ξεγυμνωθεί, δηλώνοντας την πρόθεσή του να τη βιάσει. Μάλιστα ο 26χρονος αποπειράθηκε δυο φορές να κατεβάσει το παντελόνι της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Παρά τον φόβο της η 14χρονη διατήρησε την ψυχραιμία της, «καθυστερώντας» τον 26χρονο τον οποίο και κλώτσησε στην κοιλιά την ώρα που περνούσε ΙΧ για να καταφέρει έτσι να βγει στον δρόμο.

Ο 26χρονος διέφυγε προς την πλευρά του Φυτωρίου, για να εντοπιστεί τελικά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να περπατά στη συμβολή των οδών Κλ. Πατέρα και 1ης Μεραρχίας στο ύψος της Πινακοθήκης με λασπωμένα ρούχα, καθώς φέρεται να πέρασε μέσα από το Φυτώριο για να διαφύγει της σύλληψης.

«Τώρα έχεις καταλάβει τι έκανες, αλλά είναι πλέον αργά. Ένα παιδί 14 ετών μπορεί να αισθάνεται σήμερα τεράστιο φόβο ακόμα και για να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εύχομαι να έχεις καταλάβει το τεράστιο λάθος σου», είπε ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, στην λήξη της δίκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master