Thumbnail
Ο ίδιος στάθηκε απέναντι από την έδρα λέγοντας «θέλω να εκτίσω την ποινή μου».

Τέλος στην αναστολή του 38χρονου καθ’ ομολογία δράστη του άγριου φονικού με θύμα την 11χρονη Βασιλική έβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο ήδη προφυλακισμένος 38χρονος ξεκινά να εκτίει την ποινή των 9 ετών κάθειρξης η οποία του είχε επιβληθεί το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου για τον βιασμό ενός 14χρονου, τότε, κοριτσιού.

Ο 38χρονος μετήχθη το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας όπου του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου να βάλει τέλος στην αναστολή του.

Ο ίδιος στάθηκε απέναντι από την έδρα λέγοντας «θέλω να εκτίσω την ποινή μου».

Υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν αμέσως έρευνα και πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές, τρεις γυναίκες –γυναίκα και η εισαγγελέας– που εξέδωσαν αυτή την απόφαση και έδωσαν αναστολή στον καταδικασθέντα, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους. Ο έλεγχος διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή και σύντομα θα ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Το ιστορικό Η δίκη και η καταδίκη του έγινε το 2020.

Δύο χρόνια αργότερα προσδιορίστηκε να δικαστεί στο Εφετείο της Πάτρας, εκεί όπου υπάγονται τα δικαστήρια και της Ζακύνθου, σε δεύτερο βαθμό.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε όμως χωρίς δικηγόρο, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, ειδικά για την κοινωνική ομάδα στην οποία ο ίδιος ανήκει, αλλά και γενικότερα σε τέτοια εγκλήματα.

Το δικαστήριο, ως ορίζει ο νόμος, φρόντισε να βρει δικηγόρο από τους καταλόγους του Δικηγορικού Συλλόγου, ανέβαλε τη δίκη και η νέα δικάσιμος ήταν στα μέσα του Φεβρουαρίου 2024. Η δίκη όμως δεν έγινε και πάλι.

Αυτή τη φορά διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και όλες οι υποθέσεις δεν δικάστηκαν.

Μετά ταύτα είχε προσδιοριστεί για το 2025, αλλά στο μεταξύ μεσολάβησε το φονικό της 11χρονης και το ποινικό μητρώο του δράστη εμπλουτίστηκε για τα καλά με την αποτρόπαιη δολοφονία ενός παιδιού. Δικάστηκε πρωτοδίκως το 2020, ενώ η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, έπειτα από αρκετές αναβολές, είχε προσδιοριστεί για το 2025.

Πηγή: tempo24.news

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

magic school texniti noimosini
Τεχνητή Νοημοσύνη και Magic School A.I.: Σχεδιασμός μαθημάτων για εκπαιδευτικούς
Πώς να σχεδιάσετε ένα μάθημα με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης - Δείτε ένα πρακτικό παράδειγμα από το magic School A.I.
Τεχνητή Νοημοσύνη και Magic School A.I.: Σχεδιασμός μαθημάτων για εκπαιδευτικούς