Το ψάρι και τα θαλασσινά είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού και το σκηνικό «ταβέρνα-κύμα-ούζο» είναι ελλιπές χωρίς το κατάλληλο ψάρι. Οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο το Taste Atlas έφτιαξε μια λίστα με τα 8 κορυφαία ψάρια και θαλασσινά στην Ελλάδα και στην κορυφή βρίσκονται τα μπαρμπούνια.
Το ερυθρωπό αυτό ψάρι είναι αγαπημένο στην ελληνική κουζίνα και είναι ιδιαιτέρως αγαπητό τηγανητό, αλλά το απολαμβάνουμε και ψητό στο φούρνο και με ζυμαρικά και σαβόρο, μεταξύ άλλων.
Το μπαρμπούνι έχει τρυφερή και νόστιμη σάρκα, ενώ παραλλαγή του είναι η κουτσομούρα (Mullus barbatus), η οποία είναι πιο ανοιχτόχρωμη κι έχει πιο κοφτό σχήμα ρύγχους.
Προτού το αγοράσετε, προσέξτε να έχει καθαρό δέρμα χωρίς ανοίγματα και έντονο χρώμα.
Τα υπόλοιπα ψάρια και θαλασσινά της λίστας είναι ο τόνος Αλοννήσου, η σουπιά, ο ξιφίας, ο αχινός, ο αστακός, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και τα σαφρίδια. Λείπουν, βέβαια, πολλά δημοφιλή ψάρια της ελληνικής κουζίνας, όπως ο γαύρος, η γλώσσα, ο κολιός, ο μπακαλιάρος, το φαγκρί, το λαβράκι, το λιθρίνι και πολλά ακόμα, που δεν χωρούν σε 8 θέσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη