Thumbnail
Πως αυτό εξηγείται επιστημονικά

Όταν φέρουμε κοχύλια κοντά στο αυτί μας, ακούμε έναν μοναδικό θόρυβο που έχει συνδεθεί με τη μαγεία και την θάλασσα. Ο ήχος των κοχυλιών, όπως αποκαλύπτουν οι επιστημονικές έρευνες, δεν προέρχεται από τη θάλασσα ή από το ίδιο το κοχύλι, αλλά από το περιβάλλον γύρω μας.

Τα κοχύλια αποτελούνται από ένα υλικό που είναι ιδιαίτερα ηχομονωτικό. Η σύνθεσή τους και το ιδιαίτερο σχήμα τους συμβάλλουν στη δημιουργία ενός φαινομένου γνωστού ως ήχος των κοχυλιών. Όταν το κοχύλι τοποθετείται κοντά στο αυτί, το εσωτερικό του δρα ως ακουστικό κέλυφος, ενισχύοντας τους ήχους του περιβάλλοντος.

Το μέγεθος και το σχήμα του κοχυλιού καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό αντιδρά στους περιβάλλοντες ήχους. Ενώ μικρά κοχύλια μπορεί να παρέχουν μια πιο ελαφριά και γλυκιά ακουστική, τα μεγαλύτερα κοχύλια μπορούν να ενισχύσουν τους ήχους, προσθέτοντας ένταση και βάθος στον ήχο που «παράγουν».

Ο ήχος που ακούμε όταν φέρουμε ένα κοχύλι κοντά στο αυτί μας είναι, συνεπώς, ένα αποτέλεσμα της επίδρασης του περιβάλλοντος στον φυσικό κόσμο γύρω μας. Κάθε φορά που απολαμβάνουμε αυτόν τον μοναδικό ήχο, μας θυμίζει την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με τη φύση και την ικανότητά της να δημιουργεί μουσική από το πιο απλό και φυσικό από κοχύλια έως τα μεγαλύτερα ηχητικά φαινόμενα στο σύμπαν.

Πηγή: infokids

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα