fotia
Για την πυρκαγιά στην Κω οι πληγείσες εκτάσεις ανέρχονται σε 4.398 στρέμματα

Τον τραγικό απολογισμό για τις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική το προηγούμενο σαββατοκύριακο, έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Copernicus».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από την πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας κάηκαν 646 στρέμματα, στην Σταμάτα 1.300 στρέμματα και στην Κερατέα 3.605 στρέμματα. Για την πυρκαγιά στην Κω οι πληγείσες εκτάσεις ανέρχονται σε 4.398 στρέμματα.

Σημειώνεται, ότι το Copernicus είχε ενεργοποιηθεί, επίσης, για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 21 Ιουνίου, με τις καμένες εκτάσεις να ανέρχονται σε 38.663 στρέμματα, ενώ για την πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας στα 1.033 στρέμματα.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την καταγραφή που έκανε η υπηρεσία μέσω του δορυφόρου της, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γγ, Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα