patouses
5 τρόποι για να μαλακώσουν οι σκασμένες φτέρνες

Οι ξηρές και σκασμένες φτέρνες γίνονται και πάλι ο "εφιάλτης" της ρουτίνας ομορφιάς, απαιτώντας εντατικές λύσεις που θα επαναφέρουν την απαλότητα στα πέλματά σας.  

  • Ποδόλουτρο με σόδα

Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείτε τα πόδια σας και να αποκτήσετε απαλές φτέρνες, είναι το ποδόλουτρο με μαγειρική σόδα, μία φορά την εβδομάδα.

Βάζετε σε μια λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό λίγη μαγειρική σόδα. Μουλιάστε τα πόδια σας για ένα τέταρτο και κατόπιν χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα για φτέρνες ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

  • Ενυδατική κρέμα

Μην παραλείπετε την ενυδατική κρέμα. Ενδεχομένως, στο μυαλό μας να έχουμε πως η ενυδατική είναι για το πρόσωπο, αλλά είναι εξίσου απαραίτητη και πολύτιμη και για τα πόδια μας. Μάλιστα, για τις φτέρνες, αν είναι ξηρές προτιμήστε μια πιο έντονη ενυδατική κρέμα.

  • Απολέπιση

Κι εδώ, όπως κάνετε απολέπιση στο πρόσωπο πρέπει να κάνετε και στα πόδια σας. Μάλιστα, μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι με scrub που θα φτιάξετε μόνες αναμειγνύοντας έλαιο σώματος με μερικές κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Απλώνετε το μείγμα στις φτέρνες ή στα σημεία στα οποία θέλετε να κάνετε απολέπιση.

  • Ελαφρόπετρα

Πολύτιμος σύμμαχος στην περιποίηση των ποδιών. Χρησιμοποιείστε την 3 φορές την εβδομάδα, ασκώντας περισσότερη πίεση στα πιο σκληρά σημεία.

  • Νυχτερινή περιποίηση

Όπως το βράδυ πριν ξαπλώσουμε, βάζουμε κρέμα προσώπου, έτσι θα πρέπει να κάνουμε και με τα πόδια. Μπορείτε, λοιπόν, να βάλετε ενυδατική μάσκα ποδιών ή μία ενυδατική λοσιόν. Το πρωί που θα ξυπνήσετε, θα δείτε πως τα πόδια σας είναι απαλά. Κάποιες αφού βάλουν την κρέμα, φοράνε μετά κάλτσες και κοιμούνται με αυτές. Αν σας βολεύει (αρκεί να μην είναι σφιχτές), δεν χάνεται να δοκιμάσετε αυτό το tip.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό