πνιγμός
Από ρεκόρ σε ρεκόρ στα κρούσματα πνιγμών, παρά το γεγονός ότι η χώρα θεωρείται ναυτική και περικλείεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα.

Δέκα οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή, ενώ έκαναν μπάνιο σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Δέκα άτομα πνίγηκαν μόνο την Παρασκευή, ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στη Σάμο, όταν ο άντρας προσπάθησε να σώσει τη γυναίκα του, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της μέσα στη θάλασσα. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι άνδρες. Ένας θλιβερός αριθμός, ο οποίος ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς ενδέχεται τα στοιχεία για τα περιστατικά της Κυριακής να μην έχουν ολοκληρωθεί από το λιμενικό.

Την Παρασκευή, ένας 86χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή Ραχώνι «Πλατάνα» της Θάσου, ένας 71χρονος από την θαλάσσια περιοχή «Αγκώνας» Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής, ένας 90χρονος από την θαλάσσια περιοχή «Λεπτοκαρυά» Πιερίας, μια 76χρονη από τη θαλάσσια περιοχή «Φούρκας» Δήμου Κασσάνδρας, ένας 77χρονος από την παραλία της Αναβύσσου, ένας 68χρονος αλλοδαπός τουρίστας (Ιταλός υπήκοος) από τη παραλία του Αγίου Ιωάννη Λευκάδας, ένας 79χρονος και μία 75χρονη (ζευγάρι) ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θαλάσσια περιοχή «Μαυρίκος Μυκάλης» Σάμου, μια 80χρονη στην παραλία του Πλαταμώνα Πιερίας και ένας 79χρονος αλλοδαπός (Αλβανός υπήκοος) από την παραλία Σουτράλι Αγριάς Βόλου.

Το Σάββατο μια 80χρονη στη θαλάσσια περιοχή «Βλητέ» της Σούδας και μια 60χρονη η οποία έχασε τις αισθήσεις της, αφού βγήκε από τη θάλασσα στην παραλία «Κρεμάλα» της Καρύστου, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πόσοι άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, πάνω από 350 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής. Το 80% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες, είναι άτομα άνω των 60 ετών.

Ο πνιγμός, μπορεί να συμβεί σε δευτερόλεπτα, σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει πρόσβαση στο νερό, κυρίως λόγω άγνοιας κολύμβησης, έλλειψης περίφραξης, έλλειψης στενής εποπτείας ή και επιτήρησης, αποτυχίας ορθής χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού, κατανάλωσης αλκοόλ και ιστορικού επιληψίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γκαμπριέλα Άντερσεν Σις
Λος Άντζελες 1984: Γκαμπριέλα Άντερσεν Σις – Ποιος θυμάται τη νικήτρια του μαραθωνίου; Η 37η ήταν πρωταγωνίστρια!
Ολυμπιακοί Αγώνες Λος Άντζελες 1984…
Λος Άντζελες 1984: Γκαμπριέλα Άντερσεν Σις – Ποιος θυμάται τη νικήτρια του μαραθωνίου; Η 37η ήταν πρωταγωνίστρια!
skoupidia
Χρόνια πίσω η Ελλάδα στη διαχείριση αποβλήτων: Πώς κινδυνεύει να παγιδευτεί στα «δίχτυα» της κοστοβόρου καύσης
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του WWF Ελλάς, το μοντέλο διαχείρισης που προκρίνει σήμερα η Πολιτεία θα κοστίσει πάνω από 5 - 5,5...
Χρόνια πίσω η Ελλάδα στη διαχείριση αποβλήτων: Πώς κινδυνεύει να παγιδευτεί στα «δίχτυα» της κοστοβόρου καύσης
τρίτη δόση εμβολίο emvolio.gov.gr
Κορονοϊός: Απόφαση «κόλαφος» για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Αδιαφάνεια στην προμήθεια εμβολίων
Αδιαφάνεια στην προμήθεια εμβολίων διαπίστωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ε.Ε.
Κορονοϊός: Απόφαση «κόλαφος» για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Αδιαφάνεια στην προμήθεια εμβολίων