Κατσαρίδες
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γεμίσεις το μπαλκόνι σου, τον κήπο και την ταράτσα σου με τα παρακάτω 5 φυτά που μισούν οι κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες συχνά ζουν και γεννούν τα Αυγά τους σε ορισμένα είδη φυτών. Τείνουν, γενικά, να έλκονται από την υγρασία, την τροφή και το πρόσφορο έδαφος ορισμένων φυτών. Συγκεκριμένα, αυτών που απαιτούν πολύ νερό και σκιά.

Δεντρολίβανο
Πρώτο στη λίστα μπαίνει το δεντρολίβανο. Tο No1 φυτό που απωθεί τις κατσαρίδες -και που δίνει νοστιμιά στο φαγητό σου. 2 σε 1 νοικοκυρεμένα.

Το δεντρολίβανο, λοιπόν, είναι πολύ τοξικό για τις κατσαρίδες. Χρειάζεται ελάχιστο νερό και άφθονο ηλιακό φως. Ό,τι πρέπει για να το μισήσει η κατσαρίδα, δηλαδή. Εάν δεν το θέλεις σε γλάστρα, μπορείς να τοποθετήσεις μερικά φρεσκοκομμένα κλωνάρια σε διάφορα σημεία στο σπίτι -κάτι σαν κατσαριδοπαγίδες.

Γατόχορτο aka Catnip
Το γατόχορτο είναι ακόμα ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες. Η επιτυχία του κρύβεται στη χημική ουσία νεπαλακτόνη που περιέχει το φυτό catnip.

Έχει τόσο χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και τόσο υψηλές απαιτήσεις σε ηλιακό φως, ώστε να το σιχαθεί αρκετά η κατσαρίδα -και να το λατρέψει η γάτα σου. Το συγκεκριμένο βότανο ενισχύει τη διάθεση της γάτας, δρώντας -ας το πούμε- σαν ναρκωτικό, αλλά με απολύτως ασφαλές τρόπο. Η νεπαλακτόνη που προαναφέραμε, ανιχνεύεται από τις γάτες μέσω της όσφρησης και θεωρείται ήπιο παραισθησιογόνο που ενισχύει τη διάθεση. Ώρα για παιχνίδι!

Χρυσάνθεμο, ένα όμορφο και εντομοαπωθητικό φυτό
Πέρα από το ότι θα ομορφύνουν τον εξωτερικό σου χώρο, τα χρυσάνθεμα είναι το φυσικό οχυρό που θα κρατήσει μακριά τον εχθρό σου, γνωστό και ως κατσαρίδα. Τα υπέροχα και αρωματικά άνθη αυτού του φυτού περιέχουν πυρεθρίνη, μια φυσική εντομοαπωθητική ουσία που απωθεί τις κατσαρίδες.

Καλό, βέβαια, είναι να γνωρίζεις πως η συγκεκριμένη ουσία είναι τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια. Επομένως, η κατανάλωσή του απαγορεύεται.

Μέντα – ένα φυτό όχι μόνο για μοχίτο
Το μοχίτο δεν είναι ο μόνος λόγος για να έχεις μια γλάστρα μέντας στον εξωτερικό σου χώρο. Αυτό το βότανο, το μισού οι κατσαρίδες, λόγω του εξαιρετικά έντονου αρώματός του. Το αιθέριο έλαιο της μέντας είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Τοξόδεντρο – πορτοκάλι Osage
Το πορτοκάλι Osage ή αλλιώς τοξόδεντρο, παράγει μερικούς αρκετά ασυνήθιστους, μεγάλους καρπούς, οι χημικές ουσίες του οποίου απωθούν τα παράσιτα. Οι κατσαρίδες βρίσκονται ανάμεσά τους.

Κατάθλιψη και άγχος: Η βιταμίνη που τα δαμάζει

Σαλάτα σπαγγέτι με ντρέσινγκ αβοκάντο και βασιλικό - Μια δροσερή και εύκολη επιλογή

https://www.thebest.gr/article/755709-i-ammoglossa-tou-farou-ena-topio-ekpl

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα του Erasmus+
Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα του Erasmus+
Υλοποίηση Σχεδίου Κινητικότητας Μαθητών με τη συνοδεία Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης στο Πατσέκο της Σικελίας
Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα του Erasmus+