Το φρούτο-κήρυκας της καλοκαιρινής ανεμελιάς, το γλυκό και ζουμερό καρπούζι, πρωταγωνιστεί σε δροσερά ποτά.
Καρπούζι με βότκα και πολλά καλαμάκια
- Κόβεις κρύο καρπούζι είτε στη μέση (για δύο φάσεις), είτε στα 4/5 (για μία φάση).
- Το αδειάζεις σε ένα μπολ και βγάζεις τα κουκούτσια. Το κάνεις κομματάκια (αν είσαι σπίτι απλά το περνάς από το μπλέντερ).
- Ξαναγεμίζεις το καρπούζι με το ζουμί του.
- Συμπληρώνεις λίγη ζάχαρη ή κάποιο σιρόπι ζάχαρης (αν είναι αρκετά γλυκό το φρούτο δεν χρειάζεται)
- …και βάζεις όση βότκα θέλει η παρέα.
- Προαιρετικά, βάζεις λίγο χυμό από λάιμ ή/και παγάκια
Μοχίτο καρπούζι
Θα χρειαστείτε
- 1 φλυτζ. καρπούζι (μπορείτε να το στραγγίξετε για καλύτερα αποτελέσματα)
- 60 ml λευκό ρούμι
- 1/2 λάιμ κομμένο στα 4
- 20 ml σιρόπι, ζάχαρης ή 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- έως 50 ml σόδα
- 4 φύλλα δυόσμου
- (τριμμένο) πάγο (γεμίστε το ποτήρι στα 3/4)
Τα βήματα
- Προτιμήστε ένα ψηλό ποτήρι του κοκτέιλ. Βάζετε τα λάϊμ, τη ζάχαρη και το δυόσμο και πατάτε με το γουδοχέρι. Συμπληρώνεται το χυμό του καρπουζιού. Γεμίστε το ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος συμπληρώστε τη σόδα και βάλτε ένα μικρό κομμάτι καρπούζι στο χείλος του ποτηριού για να χαίρεται και το μάτι.
Μαργαρίτα καρπούζι
Υλικά για 2
Θα χρειαστείτε
- 2 φλυτζ. καρπούζι που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ και στη συνέχεια στραγγίξει
- 60 ml. τεκίλα, κατά προτίμηση άσπρη
- 40 ml. Cointreau
- 40 ml. χυμός λάιμ
- ζάχαρη
Τα βήματα
Σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο, αναμειγνύουμε το καρπούζι, την τεκίλα, το Cointreau και τον χυμό λάιμ. Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε, στραγγίζοντας, σε ποτήρια με (τριμμένο) πάγο.
Μαρτίνι με καρπούζι
Υλικά για 6
Θα χρειαστείτε
- 4 φλυτζ. καρπούζι
- 1 φλυτζ. βότκα
- 6 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/4 φλυτζ. Triple Sec
- πάγο
Τα βήματα
Χτυπάμε το κρύο καρπούζι στο μπλέντερ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει αρκετά (ως γρανίτα το δίνετε και στα παιδιά!). Στη συνέχεια, βάζουμε 3/4 παγωμένο καρπούζι σε ένα σέικερ και προσθέτουμε 1/6 βότκα, 1 κ.γ. χυμό λάιμ, 1/2 κ.γ Triple Sec και πάγο. Αφού τα χτυπήσουμε με το ανάλογο ύφος, σερβίρουμε σε ποτήρι μαρτίνι. Επαναλαμβάνουμε για τους υπόλοιπους.
Σανγκρία με καρπούζι
Για τους λάτρεις της σανγκρίας, υπάρχει μία ακόμα πιο καλοκαιρινή εκδοχή του ισπανικού ποτού.
Υλικά για 6-8
Θα χρειαστείτε
- Ένα κιλό καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- Ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
- 200 ml. βότκα
- 100 ml. Cointreau ή Triple Sec
- 120 ml. σιρόπι εσπεριδοειδών
- Πάγο για το σερβίρισμα
Τα βήματα
Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ και το σουρώνουμε σε μία κανάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σερβίρουμε με πάγο και κομμάτια καρπουζιού να ομορφαίνουν το ποτήρι.
Κοκτέιλ με καρπούζι, τζιν και λίγο βασιλικό
Υλικά για 4
Θα χρειαστείτε
- 1 φλυτζ. Σιρόπι ζάχαρης
- 12 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 6 φλυτζ. καρπούζι
- 200 ml. τζιν
- Πάγος για το σερβίρισμα
Τα βήματα
Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός και το σουρώνουμε. Προσθέτουμε το σιρόπι και το τζιν. Σερβίρουμε με πάγο και φύλλα βασιλικού.
ΠΗΓΗ in.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη