χρήματα
Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά

Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η χορήγηση επιταγής ακρίβειας στα ευάλωτα νοικοκυριά, μαζί με το επίδομα προσωπικής διαφοράς, πριν από τα Χριστούγεννα.

Περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχοι που λαμβάνουν επίδομα παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και προνοιακά επιδόματα αναμένεται να λάβουν την επιταγή ακρίβειας με τη μορφή αυξημένων δόσεων των επιδομάτων τους, όπως συνέβη και πέρυσι.

Τις τελικές ανακοινώσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εφημερίδα “Τα Νέα” αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Όπως έχει γίνει και τις προηγούμενες χρονιές, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορούσε τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν την ετήσια οριζόντια αύξηση, λόγω προσωπικής διαφοράς άνω των 10 ευρώ και αθροίσματος κύριων συντάξεων (μεικτά) άνω των 1.600 ευρώ.

Πέρυσι, το επίδομα ήταν 100150 ή 200 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, τα ακριβή κριτήρια και τα ποσά για κάθε κατηγορία δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» καθώς θα εξαρτηθούν από τα δημοσιονομικά περιθώρια προς το τέλος του έτους, όταν δηλαδή καταβληθεί η έκτακτη αυτή ενίσχυση στους συνταξιούχους. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει ένα επίδομα που δεν έλαβαν οι συνταξιούχοι το Πάσχα.

Παραμένει ανοιχτό αν θα δοθεί και κάποιο ποσό στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα σε διάφορες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσωπική διαφορά κατέγραψαν οι παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί πριν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024
Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορήγηση βραβείων σε ομάδες φοιτητών/τριων που πρώτευσαν ή διακρίθηκαν σε διεθνείς...
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024
ΑΣΕΠ
Διορισμοί εκπαιδευτικών - ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη ο έλεγχος των ενστάσεων της προκήρυξης 2ΓΕ/2023
ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη ο έλεγχος επί των προσωρινών πινάκων και η εξέταση των ενστάσεων της προκήρυξης 2ΓΕ/2023 για διορισμούς εκπαιδευτικών και...
Διορισμοί εκπαιδευτικών - ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη ο έλεγχος των ενστάσεων της προκήρυξης 2ΓΕ/2023