Ρολάκια μελιτζάνας
Καλοκαιρινό ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες και νύχτες

Τα ρολάκια μελιτζάνας, γεμιστά με τυρί κρέμα και τόνο είναι ένα άκρως δροσερό, καλοκαιρινό ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες και νύχτες.

Οι σαρκώδεις μελιτζάνες κόβονται σε φέτες και είτε τηγανίζονται ή ψήνονται, ρολάρονται και αγκαλιάζουν μια υπέροχη και δροσερή γέμιση από ελαφρύ τυρί κρέμα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μελιτζάνες

1 κουτάκι τόνος σε νερό (στραγγισμένος)

250 γραμμάρια τυρί κρέμα

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Ελαιόλαδο για τις μελιτζάνες

Αλάτι κατά βούληση, για τις μελιτζάνες

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους ½ εκατοστού περίπου, αλατίστε τις και αφήστε τις για 30 λεπτά σε σουρωτήρι για να στραγγίξει ο πικρός χυμός τους.

2. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε τις μελιτζάνες μέχρι να χρυσίσουν και έπειτα τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Αν προτιμάτε μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο, στη φριτέζα αέρος ή σε σχαροτήγανο, αφού τις βουρτσίσετε με λίγο ελαιόλαδο.

3. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί κρέμα, πολτοποιήστε το με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι, προσθέστε τον στραγγισμένο τόνο, το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

4. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε μια γενναία ποσότητα από το μίγμα της γέμισης και τοποθετήστε το πάνω σε κάθε μια από τις τηγανητές φέτες μελιτζάνας, στην άκρη.

5. Τυλίξτε σε ρολάκια και σερβίρετε σαν ορεκτικό μαζί με λευκό κρασί ή ως κυρίως πιάτο με τη συνοδεία μιας χορταστικής σαλάτας.

Συμβουλή

  • Μπορείτε να τηγανίσετε τη μελιτζάνα ή να την ψήσετε σε σχαροτήγανο. Βέβαια αν τηγανίσετε τις φέτες, θα απορροφήσουν περισσότερο λάδι, αλλά τα ρολά θα γίνουν πιο νόστιμα και κομψά στην παρουσίαση με ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Με την ψητή μελιτζάνα θα πρέπει να περιμένετε και διαφορά στη γεύση. Ωστόσο, η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.
  • Προτού σερβίρετε τα έτοιμα ρολά μελιτζάνας, είναι προτιμότερο να τα αφήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Έχουν καλύτερη γεύση και στέκονται καλύτερα όταν είναι παγωμένα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μελιτζάνα, με φέτες κολοκυθιού. 

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ): Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Γεν. Εκπαίδευσης (με διόρθωση σφάλματος)
Το παρόν ΦΕΚ επανεκτυπώθηκε λόγω σφάλματος
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ): Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Γεν. Εκπαίδευσης (με διόρθωση σφάλματος)
ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης,...

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης