δερμα
Μην αγνοείτε αυτό το σημάδι στο δέρμα που μπορεί να δείχνει καρκίνο, προειδοποιεί γιατρός

Μην υποτιμήσετε αυτή τη συμβουλή από έναν γιατρό. Ο Dr. Scott Walter, δερματολόγος πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο στo Denver, ζητά από τους πάνω από 1,2 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο TikTok να προσέξουν ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα που μπορεί να προειδοποιεί για καρκίνο.

Το σημάδι στο δέρμα που συνδέεται με καρκίνο, σύμφωνα με γιατρό

Η ταχεία ανάπτυξη λευκών, λεπτών τριχών σε σημεία που κανονικά δεν αναπτύσσονται τρίχες μπορεί να σημαίνει ότι έχετε μια σπάνια δερματική πάθηση που ονομάζεται επίκτητη υπερτρίχωση lanuginosa (HLA). «Πρόκειται για λεπτές, άχρωμες τρίχες, παρόμοιες με αυτές που έχει ένα μωρό μετά τη γέννηση», εξήγησε ο Walter σε βίντεο στο TikTok. «Όμως, στους ενήλικες η ανάπτυξη αυτών των τριχών συνδέεται με μια διαταραχή που προκαλείται από έναν εσωτερικό καρκίνο που κάνει το σώμα μας να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο», εξήγησε ο ειδικός.

Ο Walter είπε ότι οι τρίχες αυτές αναπτύσσεται στα αυτιά, τα μάγουλα και τη μύτη. Αυτό το σύμπτωμα συνδεθεί με καρκίνους του πνεύμονα, του μαστού, της μήτρας, του παχέος εντέρου, του γαστρεντερικού συστήματος, του ουροποιητικού συστήματος και των ωοθηκών.

 

«Το παράξενο είναι ότι αυτό το σημάδι μπορεί να προηγείται της διάγνωσης του καρκίνου κατά δύο με δυόμισι χρόνια, που σημαίνει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι ότι πάσχετε από καρκίνο», είπε ο Walter. «Βέβαια, αυτό είναι πολύ σπάνιο και δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτος τρόπος με τον οποίο το δέρμα μας προειδοποιεί ότι κάτι συμβαίνει εσωτερικά».

Λιγότεροι από 1.000 Αμερικανοί έχουν HLA, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για Γενετικές και Σπάνιες Παθήσεις των ΗΠΑ.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • φλεγμονή της γλώσσας,
  • εξογκώματα στη γλώσσα,
  • αλλοιωμένη γεύση,
  • διάρροια και
  • απώλεια βάρους.

Σε μια περίπτωση, μια 68χρονη γυναίκα ανέφερε ότι ένιωθε σαν να καιγόταν η γλώσσα της και είχε λεπτές τρίχες σε όλο της το πρόσωπο. Διαγνώστηκε HLA και καρκίνο του ορθού πριν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.

Οι γιατροί σημειώνουν ότι οι τρίχες αυτές μπορεί να σταματήσουν να αναπτύσσονται εάν μπορέσουν να θεραπεύσουν τον υποκείμενο καρκίνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χημεία
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
«Η ΕΛΕΤΟ συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες των ειδικών του πεδίου και συντάσσεται με τις απόψεις που διατυπώνονται τόσο στην επιστολή των χημικών...
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
thriskeutikaistoria.jpg
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής
«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ορίσει για τους αιτούμενους απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, ένα μάθημα Ηθικής, προβάλλει λογική,...
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής