Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, εξαιρετικό για να το απολαύσετε σκέτο αλλά και ιδανικό για να φτιάξετε νόστιμα γλυκά όπως αυτή η γρανίτα. Η οποία, όπως κάθε γρανίτα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να σερβίρεται με μια ωραία σαντιγί.
Η γρανίτα καρπούζι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο, έως και 3 μήνες όπως αναφέρει το jenny.gr.
Υλικά
- 800 γρ καρπούζι
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 ml νερό
- Σαντιγί
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά σβήνουμε το και αφήνουμε κρυώσει.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το καρπούζι: αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το καρπούζι στον πολυκόφτη και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του καρπουζιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 4-6 ώρες. Μόλις η γρανίτα αρχίσει να στερεοποιείται, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάθε 30 λεπτά για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη όλη τη νύχτα και μετά να την ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Σερβίρουμε τη γρανίτα μας με μια κουκλίτσα σαντιγί. Καλή απόλαυση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη