Σουβλάκι
Πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ σε σουβλατζίδικο στην Κυψέλη για παραπλάνηση

Το τσουχτερό πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ επέβαλε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής  σε γνωστό σουβλατζίδικο στην Κυψέλη.

Μετά από αγορανομικό έλεγχο που έγινε στις 28 Ιουλίου, οι επιθεωρητές της περιφέρειας διαπίστωσαν 5 παραβάσεις των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και Παροχής υπηρεσιών “ΔΙΕΠΠΥ” (Υ.Α. 91354/2017).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μία παράβαση αφορούσε σε παραπλάνηση των καταναλωτών όσον αφορά το ελαιόλαδο. Όπως διαπιστώθηκε ενώ στον τιμοκατάλογο αναγραφόταν ότι η επιχείρηση χρησιμοποιεί ελαιόλαδο για τις τηγανητές πατάτες, κατά δήλωση του υπαλλήλου, χρησιμοποιείται ηλιέλαιο, το οποίο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στην κουζίνα.

Επίσης, οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως δεν αναγραφόταν για τα υπόλοιπα είδη γενικά το είδος των ελαίων και η χρήση τους, κατά παράβαση της παραγράφου 3Α του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/2017, ενώ για τα είδη σπανάκι, γύρος κοτόπουλο, καλαμαράκια και μπακαλιάρος δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο ότι ήταν κατεψυγμένα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με την υπ.αριθμ.πρωτ. 4306/02-08-2024 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής υπεβλήθη πρόστιμο 9000€ στην επιχείρηση «TOPALLI  IRMA ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ» επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη 65  στην Αθήνα   διότι ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Yπηρεσία μας στις  28/7/2024, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: 1) Για τις φρέσκιες τηγανητές πατάτες  αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο ότι χρησιμοποιείτο γνήσιο ελαιόλαδο, ενώ, κατά δήλωση του υπαλλήλου, χρησιμοποιείτο ηλιέλαιο, το οποίο διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι υπήρχε στην κουζίνα (παραπλανητικές-ανακριβείς ενδείξεις), κατά παράβαση της παραγράφου 3Α του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/2017, όπως ισχύει , 2) Δεν αναγραφόταν για τα υπόλοιπα είδη γενικά το είδος των ελαίων και η χρήση τους, κατά παράβαση της παραγράφου 3Α του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/2017, όπως ισχύει  3) Για τα είδη : α) σπανάκι β) γύρος κοτόπουλο γ) καλαμαράκια δ) μπακαλιάρο δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο ότι ήταν κατεψυγμένα., κατά παράβαση της παραγράφου 3Β του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/2017, όπως ισχύει ,   4) Για το προϊόν «ΠΙΤΑ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ», που ήταν κατεψυγμένο ως προς τις κοτομπουκιές, αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο ότι ήταν φρέσκα και κατεψυγμένα (ανακριβείς-παραπλανητικές ενδείξεις) (ενώ έπρεπε να αναγράφει μόνο την ένδειξη «κατεψυγμένα»), κατά παράβαση της παραγράφου 3Β του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/2017, όπως ισχύει. 5) Δεν υπήρχε στο κατάστημα αναρτημένο το έντυπο φύλλων διαμαρτυρίας, κατά παράβαση της παραγράφου 1 του άρθρου 76 της Υ.Α. 91354/2017

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λειψυδρία
Υπουργείο Εσωτερικών: Θυμήθηκε την λειψυδρία– Κονδύλια στους Δήμους στο «παρά πέντε»
Υπουργείο Εσωτερικών: Στη διάθεση των Δήμων το ποσό των 11,25 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Υπουργείο Εσωτερικών: Θυμήθηκε την λειψυδρία– Κονδύλια στους Δήμους στο «παρά πέντε»