παπούτσια
Τα αγαπημένα σου sneakers, είτε είναι υφασμάτινα, είτε δερμάτινα, είτε συνθετικά είτε suede, η διατήρηση της άψογης κατάστασής τους απαιτεί πολλή προσπάθεια και έξυπνες τεχνικές

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού των λευκών παπουτσιών, αλλά η καλύτερη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των παπουτσιών, το υλικό και η έκταση του λεκέ. 

Λευκά υφασμάτινα sneakers

Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να αφαιρέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών και να τα πλύνεις ξεχωριστά, ιδανικά στο χέρι. Για να καθαρίσεις το υπόλοιπο παπούτσι, έχεις πολλές επιλογές και τις βρίσκεις παρακάτω.

  • Ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και ζεστό νερό: Ανάμειξε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού ή ήπιου απορρυπαντικού καθαρισμού με ζεστό νερό σε ένα μπολ. Βάλε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα και σκούπισε απαλά την επιφάνεια των παπουτσιών. Για ιδιαίτερα βρώμικες περιοχές χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ξέπλυνε με νερό και άφησε τα παπούτσια να στεγνώσουν τελείως πριν τα φορέσεις.
  • Μαγειρική σόδα και ξύδι: Δημιούργησε μια πάστα αναμειγνύοντας μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρησιμοποίησε μια βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσεις την πάστα στα παπούτσια, τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά πριν ξεπλύνεις με ζεστό νερό.
  • Χαρτί τουαλέτας: Στρώσε εμποτισμένα με νερό κομμάτια χαρτιού τουαλέτας πάνω από το παπούτσι σου και άφησέ τα να στεγνώσουν για 12 ώρες πριν βγάλεις τα χαρτιά. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική στην εξάλειψη επίμονων λεκέδων που συχνά μένουν μετά τον καθαρισμό.

Λευκά suede sneakers

Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση καθαριστικών με βάση το νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό και ζημιά στο suede. Αντ' αυτού, προτίμησε τις παρακάτω μεθόδους.

  • Λευκό ξύδι: Χρησιμοποίησε μια βούρτσα για να αφαιρέσεις τη βρωμιά από την επιφάνεια του παπουτσιού. Για λεκέδες, ρίξε μια μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού σε ένα πανί και σκούπισε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή, χωρίς να μουλιάσει. Μόλις απομακρυνθεί ο λεκές, χρησιμοποίησε ένα καθαρό, στεγνό πανί για να απομακρύνεις την υπόλοιπη υγρασία. Άφησε τα παπούτσια να στεγνώσουν καλά στον αέρα.
  • Νερό micellar: Αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για τον καθαρισμό του δέρματος, είναι επίσης αρκετά απαλό για να το χρησιμοποιήσεις στο suede. Απομακρύνει το λάδι, τη βρωμιά και ό,τι άλλο από την επιφάνεια, αφήνοντας τα παπούτσια καθαρά και αστραφτερά. Λειτουργεί καλά σε δερμάτινα και suede παπούτσια.

Λευκά συνθετικά sneakers

Τα συνθετικά υλικά είναι συνήθως τα πιο εύκολα στον καθαρισμό, αλλά απαιτούν τη δική τους προσεκτική προσέγγιση.

  • Σαπούνι και νερό: Το ζεστό νερό και το σαπούνι είναι ο πρώτος τρόπος για να τα καθαρίσεις. Ανακάτεψε υγρό σαπούνι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και χρησιμοποίησε ένα μη λειαντικό σφουγγάρι για να εφαρμόσεις το διάλυμα σε τυχόν λεκέδες ή γρατζουνιές. Οι περισσότεροι πρέπει να πλυθούν αμέσως, διαφορετικά σκουπίζονται εύκολα με ένα πανί μικροϊνών.
  • Οδοντόκρεμα: Χρησιμοποίησε μια απαλή βούρτσα - μια μαλακή ή παλιά οδοντόβουρτσα είναι ιδανική για να καθαρίσεις και τις πτυχές του παπουτσιού. Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα οδοντόκρεμας και λίγο νερό και, με κυκλικές κινήσεις, τρίψε τα παπούτσια. Χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα ή ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσεις την πάστα που έχει μείνει.

Λευκά δερμάτινα sneakers

Το δέρμα είναι ένα ευαίσθητο υλικό και μπορεί να χάσει το σχήμα του αν βραχεί υπερβολικά. Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, γέμισε τα παπούτσια με κομμάτια χαρτόνι ή εφημερίδες.

  • Ήπιο σαπούνι και νερό: Ρίξε λίγες σταγόνες σαπούνι και ζεστό νερό και βάλε μέσα στο διάλυμα ένα μαλακό πανί. Σκούπισε απαλά την επιφάνεια των παπουτσιών και χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τα επίμονα σημεία. Ξέπλυνε το πανί με καθαρό νερό και άφησε τα παπούτσια να στεγνώσουν.
  • Καθαριστικά δέρματος του εμπορίου: Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν και να προστατεύουν τα λευκά δερμάτινα παπούτσια. Ακολούθησε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για καλύτερα αποτελέσματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα