vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Ποιες περιοχές είναι που θα πληγούν από τις έντονες βροχοπτώσεις

Αλλάζει απότομα ο καιρός, καθώς τις επόμενες ημέρες, η χώρα μας πρόκειται να αντιμετωπίσει σημαντική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, με προβλεπόμενη κακοκαιρία, έντονα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους.

Ειδικότερα, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένονται εξαιρετικά ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι, που θα αγγίξουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Αυτή η καιρική αστάθεια θα συνοδευτεί από αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Θυελλώδεις άνεμοι και επιδράσεις τους

Από το μεσημέρι της Κυριακής, οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα έντονοι στο Ιόνιο και τις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επεκταθούν σταδιακά προς την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα Κύθηρα και την Κρήτη. Οι άνεμοι αυτοί, με ένταση έως και 9 μποφόρ, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, όπως διακοπές ακτοπλοϊκών δρομολογίων και κίνδυνο για την ασφάλεια των σκαφών.

Βροχές και καταιγίδες

Οι περιοχές που θα πληγούν από τις έντονες βροχοπτώσεις περιλαμβάνουν τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με τις καταιγίδες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία προβλέπεται να έχουν τα περισσότερα φαινόμενα. Πιο αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προβλέπει:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής με θερμοκρασίες που θα φτάσουν στους 33-34°C, οι οποίες είναι σαφώς αρκετά υψηλές για την εποχή.

Παρόλα αυτά, από το απόγευμα της Κυριακής (29/9) προβλέπεται αλλαγή του σκηνικού μιας και ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσουν βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα βόρεια της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epal
Εκπαιδευτικοί: «Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στα ΕΠΑΛ»
«H κανονικότητα του “εξορθολογισμού δαπανών” και “πάμε κι όπου βγει” δείχνει τα δόντια της», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης
Εκπαιδευτικοί: «Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στα ΕΠΑΛ»
fountas
CERN: Πρόεδρος του Συμβουλίου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Φουντάς
Πρόκειται για το πρώτο Έλληνα που αναλαμβάνει τα ηνία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ερευνητικού εργαστηρίου πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής
CERN: Πρόεδρος του Συμβουλίου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Φουντάς
panepistimio
Περί της αναγόρευσης του κ. Ιερώνυμου Β’ σε Επίτιμο Διδάκτορα Φυσικής
«Μα η επιστήμη της φυσικής δεν έχει απελευθερωθεί από τη θεολογία; Δεν  είναι κοσμική; Αναρωτήθηκαν ορισμένοι. Τι δουλειά έχει η Μεταφυσική να...
Περί της αναγόρευσης του κ. Ιερώνυμου Β’ σε Επίτιμο Διδάκτορα Φυσικής