Τα τατουάζ στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν σημάδι «ετερότητας» και συνδέονταν με ξένους, σκλάβους, εγκληματίες και αιχμαλώτους. Η χρήση τους ως μορφή τιμωρίας και αναγνώρισης ήταν κοινή πρακτική και δείχνει την αρνητική αντίληψη για τα τατουάζ εκείνη την εποχή.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα τατουάζ για διάφορους πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και αισθητικούς λόγους εδώ και αιώνες. Παρόλο που η πρακτική αναπτύχθηκε ανεξάρτητα σε πολλούς πολιτισμούς, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησαν τα τατουάζ, με αρχεία να τα χρονολογούν από τον 5ο αιώνα π.Χ.
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα τατουάζ ως μέθοδο τιμωρίας και αναγνώρισης εγκληματιών και σκλάβων. Οι σκλάβοι είχαν συχνά τατουάζ με το ελληνικό γράμμα δέλτα (Δ), το πρώτο γράμμα της λέξης «Δούλος». Εγκληματίες μπορούσαν να έχουν τατουάζ σε ορατά μέρη του σώματός τους, όπως το μέτωπο, με σύμβολα ή γράμματα που υποδήλωναν τη φύση του εγκλήματός τους. Αυτή η μέθοδος τιμωρίας φαίνεται να είχε επιρροές από τους Πέρσες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τατουάζ σε εγκληματίες και αιχμαλώτους πολέμου.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τα τατουάζ ως ξένη πρακτική. Οι Θράκες, για παράδειγμα, είχαν τατουάζ ως σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης. Οι Θρακιώτισσες γυναίκες υψηλού κύρους είχαν βαριά τατουάζ και οι μη τατουαρισμένοι θεωρούνταν κατώτερης τάξης. Παρόμοιες πρακτικές παρατηρούνταν και στους Σκύθες, οι οποίοι είχαν περίπλοκα τατουάζ και η παράδοση μεταδόθηκε στους Θράκες μέσω πολεμικών συγκρούσεων και αιχμαλωσίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη