SEISMOS
Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο πρόσφατος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο το θέμα επηρεασμού της Ελλάδας με τον διδάκτορα Σεισμολογίας στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Γεράσιμο Παπαδόπουλο να είναι καθησυχαστικός χωρίς ωστόσο να προσπερνά ότι συμπληρώσαμε μια ολόκληρη τριετία κατά την οποία δεν έχουμε ισχυρό σεισμό.

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Action24 δήλωσε ότι στις 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια ολόκληρη τριετία κατά την οποία δεν έχουμε ισχυρό σεισμό, με μέγεθος 6 Ρίχτερ ή μεγαλύτερο και εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του.

«Φαίνεται παράδοξο διότι την προηγούμενη τριετία 2019 – 2021, είχαμε 6 μεγάλους σεισμούς με μεγέθη 6,6 Ρίχτερ, 7 Ρίχτερ στη Σάμο, στο Δαμάσι 6,3 Ρίχτερ» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος εξηγώντας «εκείνη την τριετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας με έξι σεισμούς οι οποίοι αθροιστικά υπερέβαιναν το μέσο όρο» είπε ο σεισμολόγος.

«Να υπάρχει εγρήγορση»

Με μεγάλη προσοχή στα λεγόμενά του χωρίς ίχνος κινδυνολογίας εξήγησε: «Τώρα περνάμε μία περίοδο σεισμική ύφεσης, αλλά προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης» υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην χαλαρώνουμε, να υπάρχει εγρήγορση με μέτρα προετοιμασίας και αντισεισμικό σχεδιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί κανείς να πει που και πότε θα είναι ο επόμενος ή οι επόμενοι ισχυροί σεισμοί» επιμένοντας πως «εκείνο που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η προετοιμασία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panteion.jpg
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με μια τοποθέτηση της Πρυτάνεως
Το πρόβλημα του Παντείου Πανεπιστημίου σε σχέση με το διοικητικό προσωπικό, με βεβαιότητα είναι αριθμητικό, σίγουρα δεν είναι ποιοτικό, ενώ τα...
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με μια τοποθέτηση της Πρυτάνεως