Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε τρία πρόσωπα που φέρονται να καθυστέρησαν να παραδώσουν κρίσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την αναχώρηση και την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503, το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την καταγραφή του δικτύου διώκεται για παράβαση καθήκοντος, ενώ δύο στελέχη του ΟΣΕ κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα. Ωστόσο, ο ένας από τους κατηγορούμενους είχε παραιτηθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, ενώ ο δεύτερος δεν είχε ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του κατά τον κρίσιμο χρόνο. Παρά τα παραπάνω, οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι υπήρξε ευθύνη για την παράλειψη άμεσης παράδοσης του υλικού.
Απενεργοποιημένο το «μαύρο κουτί» από το 2018
Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι το μαύρο κουτί της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν εκτός λειτουργίας εδώ και πέντε χρόνια. Παρά τις εντατικές προσπάθειες ανάκτησης δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι η τελευταία καταγραφή του έγινε τον Ιούνιο του 2018, με την πορεία του τρένου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.
Νέες έρευνες στα συντρίμμια
Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται, με το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονες να εξετάζουν τα απομεινάρια των αμαξοστοιχιών στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Κουλούρι. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη δεύτερη μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ενώ καθηγητής μεταλλουργίας του ΕΜΠ ανέλαβε να εξετάσει αν υπάρχουν ενδείξεις φωτιάς ή έκρηξης στα συντρίμμια, ώστε να διαπιστωθεί εάν η αποκοπή των μεταλλικών τμημάτων οφείλεται στη σύγκρουση ή σε άλλο παράγοντα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση