viasmos
«Ο γιος μου είναι ήσυχος, δεν αντιδρά παρά τα πειράγματα και δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν. Ομως, όλο αυτό που έχει υποστεί του βγαίνει σε άγχος και πολλές φορές κάνει κακό στον εαυτό του, για παράδειγμα, γρατσουνά και τσιμπά τα χέρια του, με αποτέλεσμα να έχω προβληματιστεί»

Η Κατερίνα Σκουλίδη, μητέρα του μαθητή της Δ' τάξης του 56ου Δημοτικού της Μέσης Αγυιάς στην Πάτρα, καταγγείλει δημόσια στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι εδώ και αρκετούς μήνες ο γιος της υφίσταται ενδοσχολική βίας.

«Επειδή βλέπω ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση, αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και να σταματήσει αυτό που γίνεται στο παιδί μου. Τα τελευταία 2-3 χρόνια ο γιος μου δέχεται bullying από άλλον μαθητή, όμως φέτος η κατάσταση παρατράβηξε. Σχεδόν από την αρχή της σχολικής σεζόν, του δίνει χαστούκια χωρίς λόγο, τον σπρώχνει, του βάζει τρικλοποδιές για να πέσει και να χτυπήσει και γενικότερα τον πειράζει με την πρώτη ευκαιρία» αναφέρει

Όπως υποστηρίζει, ο ίδιος δημιουργεί προβλήματα και σε άλλους μαθητές, όμως η ίδια σχολιάζει την περίπτωση του δικού της παιδιού. «Ο γιος μου είναι ήσυχος, δεν αντιδρά παρά τα πειράγματα και δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν. Ομως, όλο αυτό που έχει υποστεί του βγαίνει σε άγχος και πολλές φορές κάνει κακό στον εαυτό του, για παράδειγμα, γρατσουνά και τσιμπά τα χέρια του, με αποτέλεσμα να έχω προβληματιστεί» καταμαρτυρά.

Η κ. Σκουλίδη διατείνεται πως έχει απευθυνθεί στο ΔΣ του σχολείου, έχει μιλήσει με τον διευθυντή του κι έχει ενημερώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας για το πρόβλημα. «Δεν έχει γίνει κάτι. Βέβαια, μου είπαν ότι θα ρυθμίσουν το ζήτημα και να κάνω ολιγοήμερη υπομονή, όμως παρότι έχουν περάσει μέρες, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ισως αυτό να οφείλεται στο ότι το παιδί, που ασκεί bullying, έχει προβλήματα συμπεριφοράς τα οποία χρήζουν προσεκτικής αντιμετώπισης, όμως αυτό που θέλω είναι να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να βρεθεί μια λύση και να μην ταλαιπωρείται το δικό μου παιδί».

Η κ. Σκουλίδη μίλησε και με τους γονείς του παιδιού, που ενοχλεί τον γιο της, όμως δεν είδε κάποια ανταπόκριση, όπως τουλάχιστον λέει. «Είναι άδικο και κρίμα να πηγαίνει ένας μαθητής σχολείο για να μορφωθεί και να του ασκείται βία. Δηλαδή, πρέπει να συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός για να ασχοληθούν με το θέμα; Ελπίζω να γίνει κάτι και να βρεθεί σύντομα μια λύση».

Ο διευθυντής του 56ου Δημοτικού Σχολείου Τάσος Νταγιούκλας, διευκρίνιζει ότι «δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία από κανέναν για προβλήματα με συγκεκριμένο μαθητή… τη φετινή σχολική σεζόν»!

Πηγή: pelop.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher
Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης
Οι ειδικότητες που ζητούνται για τις ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου
Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης