Το σουφλέ πατάτας με τυρί είναι μια ιδανική πρόταση για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό, συνδυάζοντας την κρεμώδη υφή των πατατών με τη γεύση των τυριών. Σερβίρεται άψογα με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 3 μεσαία αυγά
- 400 ml κρέμα γάλακτος (35%)
- 200 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένο
- 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ετοιμασία Πατατών:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Προετοιμασία Μείγματος:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνδυασμός Υλικών:
Προσθέτουμε στο μείγμα τις βρασμένες πατάτες, τα τριμμένα τυριά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήσιμο:
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα.
Σερβίρισμα:
Αφήνουμε το σουφλέ να "ξεκουραστεί" για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε.
Συμβουλή:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ή μυρωδικά, όπως θυμάρι ή μαϊντανό, για επιπλέον γεύση!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 3/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση