salata
Αυτή η σαλάτα υπόσχεται να γίνει το «κάτι άλλο» στο τραπέζι σας

Μια δροσερή και χορταστική σαλάτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Το πλιγούρι συναντά τη φέτα σε έναν απολαυστικό συνδυασμό, γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό, αυτή η σαλάτα υπόσχεται να γίνει το «κάτι άλλο» στο τραπέζι σας!

Υλικά:

200 γρ. πλιγούρι

1/2 αγγούρι

1 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)

1 πράσινη πιπεριά (σε κυβάκια)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2-3 ντομάτες ή 10 ντοματίνια

150 γρ. φέτα σκληρή (σε κυβάκια)

αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα:

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2-3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα:

100 γρ. φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα (καβουρδισμένα, αν θέλουμε)

φύλλα μέντας

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 300 ml καυτό νερό για 30 λεπτά. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά (καλύτερα, να το αφρατεύουμε με ένα πηρούνι).

Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίσει για 15 λεπτά. Το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε το πλιγούρι στη σαλατιέρα μας, προσθέτουμε το αγγούρι, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, επίσης σε κυβάκια (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια, κομμένα στη μέση) και τη φέτα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τις σάλτσας σε ένα σέικερ και χτυπάμε δυνατά. Περιχύνουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε (προσεκτικά!) αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Καλό είναι, η σαλάτα να μείνει για μισή ώρα στο ψυγείο, για να είναι δροσερή (αν μείνει και 1-2 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα).

Σερβίρουμε με τον ξηρό καρπό που επιλέξαμε και τα φύλλα μέντας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

auga_0.jpg
Συντήρηση αυγών: Η διαφορά ανάμεσα στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου
Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει τη διαφορά μεταξύ της συντήρησης των αυγών στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου
Συντήρηση αυγών: Η διαφορά ανάμεσα στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου