Ένα απολαυστικό ογκρατέν ζυμαρικών με κιμά, που συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις για μικρούς και μεγάλους!
Τα ζυμαρικά, βρασμένα al dente, ενώνονται με ζουμερό κιμά μαγειρεμένο σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με αρωματικά μυρωδικά. Η βελούδινη μπεσαμέλ και τα λιωμένα τυριά ολοκληρώνουν το πιάτο, δημιουργώντας μια χρυσαφένια κρούστα στον φούρνο.
Ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι ή φιλικές συγκεντρώσεις, αυτό το φαγητό σερβίρεται ζεστό και γεμίζει τον χώρο με ακαταμάχητα αρώματα.
Η συνταγή ανήκει στην Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. ζυμαρικά Ριγκατόνι (βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο)
- 500 γρ. ανάμεικτο κιμά(μοσχαρίσιο-χοιρινό)
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (1 κούπα)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο (50 γρ.)
- 1 κρεμμύδι
- (1,5 κούπα)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα (1 κούπα)
- Για από πάνω
- Τριμμένο τυρί γραβιέρα
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μέσα στο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στο κιμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί καλά μαζί με το κιμά.
- Προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση της συνταγής:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση