kimas-mosxarisios
Συχνά οι καταναλωτές αποθηκεύουν τον κιμά στην κατάψυξη με λανθασμένο τρόπο, όπως επισημαίνει ένας κρεοπώλης σε βίντεο στο TikTok.

Το πιο κοινό λάθος είναι η τοποθέτηση του κιμά σε κυλινδρική μορφή, κάτι που δεν είναι ιδανικό.

Ο κρεοπώλης εξηγεί ότι η σωστή μέθοδος κατάψυξης είναι η "επίπεδη" (flat) μορφή. Για να το αποδείξει, πραγματοποιεί ένα πείραμα χρησιμοποιώντας δύο κομμάτια μοσχαρίσιου κιμά, των 500 γραμμαρίων το καθένα. Το ένα είναι καταψυγμένο σε κυλινδρική μορφή και το άλλο σε επίπεδη.

Μετά από 1,5 ώρα εκτός κατάψυξης, διαπιστώνεται ότι το κυλινδρικό κομμάτι δεν έχει ξεπαγώσει πλήρως, ενώ το επίπεδο κομμάτι είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

Ο κρεοπώλης αναφέρει ότι η κυλινδρική μορφή δημιουργεί μεγαλύτερη ανάπτυξη μικροβίων, ενώ το επίπεδο κομμάτι, εκτός από το ότι ξεπαγώνει πιο γρήγορα, επιτρέπει και πιο άμεσο μαγείρεμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα