Συνταγή για τζατζίκι με βελούδινη υφή
Υλικά:
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ή πλήρες για πιο παχύ αποτέλεσμα)
- 1 μέτριο αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδο (ή λιγότερο, ανάλογα με τη γεύση σας)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πλύνετε το αγγούρι και αφαιρέστε τις άκρες. Αν θέλετε, ξεφλουδίστε το ή κρατήστε τη φλούδα για περισσότερη γεύση.
- Τρίψτε το στον τρίφτη και βάλτε το σε ένα σουρωτήρι. Ρίξτε λίγο αλάτι και αφήστε το για 15-20 λεπτά να στραγγίξει καλά.
- Λιώστε το σκόρδο ή χρησιμοποιήστε σκόνη αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το στραγγισμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι ή το λεμόνι.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε, ψιλοκομμένο άνηθο.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Τα 3 Μυστικά για Τέλειο, Πηχτό Τζατζίκι:
- Γιαούρτι στραγγιστό – Χρησιμοποιήστε παχύρρευστο για καλύτερη υφή.
- Στραγγισμένο αγγούρι – Βοηθάει να μην νερουλιάσει το τζατζίκι.
- Χρόνος στο ψυγείο – Το αφήνουμε να ξεκουραστεί ώστε να σταθεροποιηθεί η υφή του.
Σερβίρετέ το με ζεστή πίτα, δίπλα σε ψητά κρέατα ή σαν ντιπ για λαχανικά και απολαύστε το!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση