Υλικά για τις Πατατοκροκέτες με Τυρί:
Για το πανάρισμα:
- Αλεύρι γ.ο.χ
- 2 αυγά
- Φρυγανιά
Για το τηγάνισμα:
- Ηλιέλαιο
Οδηγίες Εκτέλεσης:
Βράσιμο Πατάτας: Ξεκινήστε κόβοντας τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και βράστε τις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Πολτοποίηση: Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, στραγγίστε τις και πολτοποιήστε τες καλά, μέχρι να αποκτήσουν μία απαλή υφή.
Προσθήκη Υλικών: Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε για να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε το κορν φλάουρ, την πάπρικα, το αλάτι και λίγη ρίγανη, ανακατεύοντας ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προετοιμασία Μοτσαρέλας: Πιέστε τη μοτσαρέλα και σχηματίστε μικρές μπάλες, περίπου 5 γρ. η καθεμία.
Δημιουργία Κροκετών: Παίρνετε 25 γρ. από το μείγμα της πατάτας, το πιέζετε με την παλάμη σας και τοποθετείτε μέσα κάθε μπαλάκι μοτσαρέλας. Κλείνετε καλά και πλάθετε σε μπαλάκια.
Πανάρισμα: Βουτάτε τα μπαλάκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τηγάνισμα: Τηγανίζετε τα μπαλάκια σε μπόλικο ηλιέλαιο, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή, μην τα τηγανίσετε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να μην σκάσουν.
Σερβίρισμα: Αφήστε τις πατατοκροκέτες να στραγγίξουν λίγο από το λάδι και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή συνοδευτικά της επιλογής σας.
Με την τραγανή εξωτερική υφή και τη λιωμένη τυρένια καρδιά, αυτές οι πατατοκροκέτες θα γίνουν το αγαπημένο σνακ για όλη την οικογένεια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση