Σπανάκι
Το σπανάκι περιέχει οξαλικό οξύ, το οποίο είναι ασφαλές όταν καταναλώνεται ωμό, αλλά όταν ξαναζεσταθεί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Η Bala εξηγεί πως σε μεγάλες ποσότητες, το οξαλικό οξύ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Επιπλέον, περιέχει νιτρικά άλατα, τα οποία μετατρέπονται σε νιτρώδη όταν ζεσταθούν, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.Τσάι
Αν και δεν είναι φαγητό, πολλοί άνθρωποι ξαναζεσταίνουν το τσάι τους. Ωστόσο, η Bala προειδοποιεί ότι αυτή η πρακτική μπορεί να ενεργοποιήσει αδρανή βακτήρια που βρίσκονται στο τσάι, κάνοντάς το επικίνδυνο για την υγεία.Ρύζι
Το ρύζι περιέχει το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές γαστρεντερικές λοιμώξεις. Αν το ρύζι αποθηκευτεί σωστά (σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο εντός δύο ωρών από το μαγείρεμα), μπορεί να ξαναζεσταθεί με ασφάλεια. Αν όμως αφεθεί εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανάπτυξης του βακτηρίου.
Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, φροντίστε να αποθηκεύετε και να ξαναζεσταίνετε τα φαγητά σας με προσοχή και πάντα σε σωστές συνθήκες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση