κιμάς
Μάθετε πώς να αποφεύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων κατά την απόψυξη του κρέατος

Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε κρέας, αλλά το έχουμε ξεχάσει στην κατάψυξη, συχνά το βάζουμε σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για να το αποψύξουμε γρήγορα. Όμως, αυτή η διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους λόγω της ανάπτυξης βακτηρίων. Ευτυχώς, υπάρχει μια ασφαλής και εύκολη μέθοδος για να το ξεπαγώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγιεινή του φαγητού σας.

Η διαδικασία αυτή, η οποία έχει εγκριθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απαιτεί μόνο μερικά απλά βήματα. Πρώτα, το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και να τοποθετηθεί σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς.

Αρχικά, ζεστάνετε νερό στους 60°C, δηλαδή μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Το νερό δεν πρέπει να είναι βραστό – η θερμοκρασία αυτή είναι το κλειδί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τοποθετήστε το κρέας μέσα στις σακούλες και κλείστε τις καλά. Βυθίστε τις σακούλες στο ζεστό νερό για περίπου 10-12 λεπτά, ανάλογα με το είδος του κρέατος. Μην αφήσετε το κρέας στο νερό για περισσότερα από 45 λεπτά, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για μικρότερα κομμάτια κρέατος, όπως το κοτόπουλο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά. Η απόψυξη είναι γρήγορη, ασφαλής και χωρίς τον κίνδυνο να ξεκινήσει το μαγείρεμα ή να αναπτυχθούν μικρόβια. Ωστόσο, αποφύγετε να την εφαρμόσετε για ολόκληρο κοτόπουλο ή μεγάλα κομμάτια κρέατος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Αγγελικούση
Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα τoυ Forbes για το 2025
Ποια είναι η Μαρία Αγγελικούση που βρίσκεται στο Νο 418 της συνολικής κατάταξης του Forbes (από Νο 432 το 2024) και βρίσκεται στην υψηλότερη θέση...
Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα τoυ Forbes για το 2025
γαριδάκια
Ανακαλούνται γαριδάκια με σαλμονέλα από πασίγνωστο σούπερ μάρκετ
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει τα προϊόντα με τις παραπάνω ημερομηνίες λήξης καλούνται να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στα καταστήματα
Ανακαλούνται γαριδάκια με σαλμονέλα από πασίγνωστο σούπερ μάρκετ
Τέμπη
Τέμπη: Σοκάρουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τους σταθμάρχες: «Αυτό είναι ατομική βόμβα»
Εξοργιστικοί αποκαλυπτικοί διάλογοι σταθμαρχών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη
Τέμπη: Σοκάρουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τους σταθμάρχες: «Αυτό είναι ατομική βόμβα»