Σοβαρές φθορές προκάλεσαν άγνωστοι σε δύο σχολικές μονάδες, σε Άνω Λιόσια και Αχαρνές, βάζοντας στο στόχαστρο τη δημόσια εκπαίδευση με βανδαλισμούς και εμπρηστικά μέσα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Μενίδι (Αχαρνές) δέχτηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν και μπιτόνια γεμάτα βενζίνη, στα οποία είχαν δεθεί δυναμιτάκια, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης έκρηξης.
Παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στα Άνω Λιόσια, όπου άγνωστοι παραβίασαν σχολική μονάδα και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Η καθαρίστρια, που έφτασε πρώτη στο σχολείο, βρέθηκε αντιμέτωπη με εικόνες καταστροφής, ειδοποιώντας άμεσα τις αρχές.
Οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και τις εκπαιδευτικές αρχές, καθώς πρόκειται για ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού.
Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζεται εάν οι δύο επιθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ