Thumbnail
Η ιταλική ανεργία σημείωσε άνοδο στο 10,8% το Σεπτέμβριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2004, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Ist

 

Η ιταλική ανεργία σημείωσε άνοδο στο 10,8% το Σεπτέμβριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2004, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat.
 
Η Istat αναθεώρησε ακόμη τα στοιχεία για την ανεργία του Αυγούστου στο 10,6% από το προηγούμενο 10,7%. Το ποσοστό του Αυγούστου είναι το ίδιο με αυτό του Ιουλίου και του Ιουνίου. Το Σεπτέμβριο του 2011 η ιταλική ανεργία διαμορφωνόταν στο 8,8%.
 
Η ιταλική οικονομία συρρικνώνεται από το καλοκαίρι του 2011, κυρίως εξαιτίας της κατάρρευσης της εσωτερικής ζήτησης λόγω των υψηλότερων φόρων και του κόστους δανεισμού.
 
Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 2,3% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα για να διαμορφωθεί στους 2,77 εκατομμύρια, που είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί σε τριμηνιαία βάση από το δ΄ τρίμηνο του 1992, σύμφωνα με αξιωματούχο της Istat.
 
Η ανεργία για τις ηλικίες από 15-24 το Σεπτέμβριο αυξήθηκε στο 35,1% από το 33,8% τον Αύγουστο. Περίπου 608.000 άνθρωποι ηλικίας 15-24 αναζητούν εργασία, σύμφωνα με αξιωματούχο της Istat.
 
Η επιδείνωση της αγοράς εργασίας της Ιταλίας πλήττει περισσότερο τους άνδρες και όχι τις γυναίκες. Ο δείκτης απασχόλησης για τους άνδρες υποχώρησε 1% από το Σεπτέμβριο του 2011 στο 66,4% ενώ για τις γυναίκες σημείωσε άνοδο κατά 1,1% στο 47,4%, σύμφωνα με την Istat.
 
Η ιταλική κυβέρνηση έλαβε την έγκριση της Βουλής για τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο σχετικά με τις νομοθεσίες που καθιστούν πιο «χαλαρή» την ασφάλεια των θέσεων εργασίας ενώ επίσης καθιστούν περισσότερους ανθρώπους επιλέξιμους για επιδόματα ανεργίας.
 
 
Πηγή:capital.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βρεφονηπιοκομοι
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Έως σήμερα οι αιτήσεις για τις 121 προσλήψεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την...

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Έως σήμερα οι αιτήσεις για τις 121 προσλήψεις