Thumbnail

 

Έχει καταντήσει αηδία η όλη ιστορία. Μέσα στα πάμπολλα και τελικώς άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η εκπαιδευτική κοινότητα έρχονται να προστεθούν και καλά, κάτι εγκύκλιοι για πειθαρχικά παραπτώματα και ‘αργίες’.  Για αγαθοεργίες βέβαια ούτε λόγος! Εκπαιδευτικοί που βάλλονται από παντού, μόνιμα στο στόχαστρο ανήθικων και σφοδρών επιθέσεων και γιατί; Γιατί πώς αλλιώς θα ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών, αν δεν πληγεί πρωτίστως η παιδεία. Γιατί πώς θα δημιουργηθούν οι ακέφαλοι καβαλάρηδες, οι δούλοι των ήδη υποταγμένων μικρών  υπάρξεων, που επιστρατεύονται δόλια μέσα για την ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας μας.

Εμείς όμως κι ας πεινάμε στην κυριολεξία, δεν ξεχνάμε τους στόχους μας και τους αγώνες για ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ μιας γενιάς καλύτερης από τη δική μας. Δεν πουλάμε γνώση, γιατί πολύ απλά δεν πουλιέται η βαθιά γνώση, όσο κι αν νομίζουν κάποιοι ότι εξαγοράζεται. Και ναι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πρωτίστως για την αξιοπρέπειά μας, ο ευτελισμός δε μας ταιριάζει και δε μας αξίζει. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους,  γραβατωμένοι θρασύτατοι τσαρλατάνοι. Φτάνει πια δεν θέλουμε άλλους ανεγκέφαλους πτυχιούχους εκτελεστές της θανατικής μας ποινής, ανάγκη από ψυχωμένους ανθρώπους έχουμε με οράματα κι αξίες. Αλλά μάλλον ψιλά γράμματα!

Αξιολογήσεις, απολύσεις, συγχωνεύσεις, απαξιωτικές στάσεις, παράπονα γι’ αυτό… παράπονα για το άλλο και πράσινα άλογα. Τι μας λέτε ακριβώς, γιατί πλέον δεν καταλαβαινόμαστε. Κι από πότε τα σχολεία έχουν κομματικοποιηθεί; Αλλά να που οδηγούν τα συνδικαλιστικά τσιράκια. Ένα ξέρω, θέλετε να φύγουμε απ’ τη μέση για να δράσετε ελεύθερα και δεν έχετε καν το θάρρος να μας το πείτε ντόμπρα, παρά μας συμπονάτε πάντα χτυπώντας μας πισώπλατα, λάθος;

Εμείς ποτέ δεν είπαμε όχι, σε σωστές ιδέες, σε παράλογες ναι, κραυγάσαμε και θα κραυγάζουμε ‘όχι’. Να αξιολογηθούμε, βεβαίως. Από ποιον όμως και πώς, γιατί από κλέφτες, λαμόγια και συμφεροντολόγους δε δεχόμαστε, ούτε όμως από πολίτες άσχετους που έτυχε απλά να μη συμπαθούν τη φάτσα μας. Πού είναι το Σύνταγμα;  Όλοι πλέον επεμβαίνουν κι έχουν άποψη για όλα και για όλους και λένε κι ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Κουραστήκαμε!

Να εκτελούμε τα καθήκοντά μας, βεβαίως. Εσείς όμως ως η κεφαλή μας, που αποτελείτε υποτίθεται παράδειγμα προς μίμηση, γιατί τα δικά σας δεν τα εκτελείτε ποτέ; Άραγε για σας ισχύουν οι πειθαρχικές ποινές ή οι νόμοι βγαίνουν μόνο για την εργατική τάξη; Για τα δικά σας εγκλήματα, τα κακουργήματα γιατί δε μιλάτε παρά ψειρίζετε τυχόν πταίσματα; Να ξέρουμε επιτέλους τι μας γίνεται, γιατί παντού γύρω μου βλέπω τα ‘ψαράκια’ φυλακισμένα και κρεμασμένα ανάποδα και τους ‘καρχαρίες’ ελεύθερους κι ωραίους.

Αλλά σας το αναγνωρίζω  ως ένα  βαθμό, το ομολογώ, έχετε καταφέρει να μας εξαθλιώσετε και να μας φθείρετε ψυχικά. Γιατί δυστυχώς και η δική μας οργή χρειάζεται κατεύθυνση. Ευτυχώς εκείνοι που μας κυβερνούν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δεν έχουν ΑΓΧΟΣ! Ήρεμα κι ωραία απλώς έχουν καταστρέψει μια χώρα και εξαθλιώσει έναν ολόκληρο λαό. Ήρεμα κι ωραία απλώς έχουν ξεπουλήσει τους πάντες και τα πάντα, έτσι τόσο εύκολα. Και τι να περιμένεις από τέτοιες μικρο-υπάρξεις… τα ίδια και χειρότερα! Γιατί μπορεί να μην πρόκειται για εξαθλιωμένα άτομα, αλλά  σίγουρα για πουλημένα.

Ειρήνη- Πασκουαλίτα Κότσιφα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

VOUCHER Green Skills 400 ευρώ: Ξεκινήστε ΑΜΕΣΑ εδω

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trenotsouf
«Τυφλό» το σύστημα πυρανίχνευσης σε τρεις σταθμούς του Μετρό εδώ και μήνες - Τι καταγγέλλουν σταθμάρχες
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Λεωνίδα Γεωργόπουλο, οι ηµεροµηνίες δήλωσης των εν λόγω βλαβών, προκαλούν απογοήτευση
«Τυφλό» το σύστημα πυρανίχνευσης σε τρεις σταθμούς του Μετρό εδώ και μήνες - Τι καταγγέλλουν σταθμάρχες