Thumbnail
Σκοτσέζικο ντους από τον καιρό 

 

ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΜΥ

 

Με βροχές και κρύο θα αναχωρήσουν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων, χωρίς ωστόσο να συναντήσουν εμπόδια στις μετακινήσεις τους, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν προβλέπει έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

 

«Λευκά Χριστούγεννα» θα κάνουν μόνο όσοι βρεθούν σε ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στις οποίες αναμένονται συχνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δύο ημερών θα εξασθενήσουν αύριο το απόγευμα. Σημαντική για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με πλοίο είναι και η εξασθένιση των ανέμων, από τα 8 στα 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα δρομολόγια θα γίνουν χωρίς προβλήματα. Οπως επισημαίνει, ωστόσο, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, «χρειάζεται προσοχή από όσους μετακινηθούν τη νύχτα της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βορειοδυτική Ελλάδα, γιατί ο παγετός θα είναι ισχυρός».

Την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί περισσότερο με λίγες βροχές στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Λίγα χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν στα πιο μεγάλα υψόμετρα των περιοχών αυτών, ενώ ο κ. Κολυδάς δεν αποκλείει να συμβεί το ίδιο και στην κορυφή της Πάρνηθας. Από το βράδυ, όμως, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα δυτικά και θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και τα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Η επιδείνωση θα είναι παροδική, αφού την Κυριακή και τη Δευτέρα οι βροχές δεν θα είναι αξιοσημείωτες και θα περιοριστούν στην Ανατολική Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν μόνο στις κορυφές των βουνών σε αυτές τις περιοχές.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, τέλος, προβλέπεται συννεφιά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα είναι ικανοποιητικές για την εποχή, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 16 βαθμούς στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα και τους 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

 

ethnos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας