Thumbnail

 

Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων , στοχευμένες απολύσεις στο δημόσιο και παράταση ορισμένων μέτρων για τη διετία 2015-2016 ζητάει το ΔΝΤ όπως φαίνεται απο την έκθεση του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Πρόγραμμα και πολιτική
 
Στην εισαγωγή της, η έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει ότι η επιθεώρηση του προγράμματος καθυστέρησε λόγω της διπλής εκλογικής διαδικασίας η οποία αποκάλυψε μια σαφής μεταστροφή προς την υποστήριξη του προγράμματος.
 
Σχολιάζει δε ότι οι εκλογές ανέδειξαν «μια σημαντική πολιτική μεταβολή με το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται δεύτερο έχοντας βασίσει με έμφαση την προεκλογική του εκστρατεία εναντίον του προγράμματος σταθεροποίησης» και τονίζει ότι η «περίοδος στασιμότητας κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου και οι κλιμακούμενες κοινωνικές εντάσεις είχαν βαθύτερη επίπτωση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
 
Οι τελευταίες μετρήσεις κοινής γνώμης δείχνουν μειούμενη υποστήριξη για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και αυξανόμενη υποστήριξη για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για άλλα κόμματα που είναι εναντίον του προγράμματος. Αυτό θα μπορούσε να επιτείνει την αργοπορία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, προκαλώντας χρεοκοπία ή έξοδο από το ευρώ».
 
Συνιστά μονιμοποίηση των χαρατσιών - νέες  περικοπές επιδομάτων
Η έκθεση διαπιστώνει ότι η στρατηγική για τη δημοσιονομική στρατηγική του 2015-2016 «δεν έχει  πλήρως καθοριστεί» και ότι για «να κλείσουν το εκτιμώμενο κενό των 4 δισ. ευρώ οι (σσ : ελληνικές αρχές) προτίθενται να εστιάσουν σε διατήρηση μέτρων που βρίσκονται στη λήξη τους, ή στη διεύρυνση της βάσης (σσ: επιβολής των μέτρων) καθώς και στα κέρδη που θα προκύψουν από τις μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές. Τα μεγαλύτερα κέρδη όμως θα προέλθουν από την παράταση μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα (π.χ. με την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης στον Φόρο Εισοδήματος).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Δικαίωση εκπαιδευτικών για την άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου: Αναμένεται νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ
Μετά από αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το Υπουργείο Παιδείας αναθεωρεί την πρακτική του για τη διάρκεια της άδειας ανατροφής τέκνου.
Δικαίωση εκπαιδευτικών για την άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου: Αναμένεται νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ
stratiotikes_sxoles.jpg
Στρατιωτικές Σχολές: Ποιοι λόγοι απομακρύνουν τους νέους - Γιατί καταρρέουν οι βάσεις εισαγωγής και αυξάνουν οι παραιτήσεις των εισακτέων;
Γιατί «αιμορραγούν» οι στρατιωτικές σχολές; Οι παραιτήσεις αυξάνονται, οι βάσεις καταρρέουν – οι πρώτες επιλογές λιγοστεύουν!
Στρατιωτικές Σχολές: Ποιοι λόγοι απομακρύνουν τους νέους - Γιατί καταρρέουν οι βάσεις εισαγωγής και αυξάνουν οι παραιτήσεις των εισακτέων;
efapax_22.jpg
Εκπαιδευτικοί - Εφάπαξ: Πώς θα διαμορφωθεί το εφάπαξ στο Δημόσιο από το 2025 και μετά για όσους έχουν 35, 30 και 25 έτη υπηρεσίας
Εκπαιδευτικοί - Εφάπαξ στο Δημόσιο το 2025: Παράγοντες που καθορίζουν το ποσό και στρατηγικές για βέλτιστη έξοδο
Εκπαιδευτικοί - Εφάπαξ: Πώς θα διαμορφωθεί το εφάπαξ στο Δημόσιο από το 2025 και μετά για όσους έχουν 35, 30 και 25 έτη υπηρεσίας