Thumbnail
Κάθε τρεις μήνες οι τροϊκανοί θα ζητούν τον κατάλογο των αποχωρήσεων... 

 

"Επιτακτική" η αποχώρηση 25.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο
Κάθε τρεις μήνες οι τροϊκανοί θα ζητούν τον κατάλογο των αποχωρήσεων... 
Το πολιτικά ακανθώδες θέμα της αποχώρησης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
 
Η κυβέρνηση μέσα σε μερικές μέρες θα πρέπει να έχει έτοιμη το σχέδιο για την αποχώρησή τους, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να αποχωρήσουν 25.000 υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
 
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τρόικα έρχεται και θέλει να δει την τριμηνιαία έκθεση προόδου για να ξεκλειδώσει το επόμενο μέρος της δόσης. Το σκηνικό αυτό θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο. 
 
Για να γίνει αυτό το υπουργείο πρέπει να παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου το οποίο θα πρέπει για το 2012 να περιλαμβάνει 25.000 λιγότερους υπαλλήλους. Μπορεί μέσω διαθεσιμότητας αρχικά να πεισθεί η τρόικα ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση αυτή θα έχει επιτευχθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσει και το πράσινο φως για μελλοντική επαναπροώθηση όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα σε θέσεις του Δημοσίου.
 
Όλα δείχνουν ότι μετά τα νέα οργανογράμματα, ύστερα από μετακινήσεις αλλά και εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα βρουν ύστερα μια θέση και πάλι στο Δημόσιο θα είναι πολύ λίγοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anemoi_0.jpg
Καιρός με πολλά μποφόρ σήμερα Δευτέρα - Που θα βρέξει, που θα σημειωθούν καταιγίδες
Μεταβατικός καιρός με βροχές, δυνατούς ανέμους και σταδιακή βελτίωση - Αναλυτική πρόγνωση έως την Παρασκευή
Καιρός με πολλά μποφόρ σήμερα Δευτέρα - Που θα βρέξει, που θα σημειωθούν καταιγίδες
paideias
Δικαίωση εκπαιδευτικών για την άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου: Αναμένεται νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ
Μετά από αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το Υπουργείο Παιδείας αναθεωρεί την πρακτική του για τη διάρκεια της άδειας ανατροφής τέκνου.
Δικαίωση εκπαιδευτικών για την άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου: Αναμένεται νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ