Thumbnail
Ο κλάδος της μεταποίησης  και των υπηρεσιών παρουσιάζει συρρίκνωση μεγαλύτερη απο την προσδοκώμενες σε 17 κράτη της Ευρώπης.

Ο κλάδος της μεταποίησης  και των υπηρεσιών παρουσιάζει συρρίκνωση μεγαλύτερη απο την προσδοκώμενες σε 17 κράτη της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα  ο βιομηχανικός δείκτης PMI είναι στο 47,3 σημειώνοντας πτώση 1,3 μονάδες σύμφωνα με την Βρετανική οικονομική υπηρεσία Markit, αρκετά μακριά από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που εκτιμούσαν ότι θα έφτανε στο 49 αυτό το μήνα. 

Η Ευρωπαϊκή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,1% σύμφωνα με το bloomberg, καθώς Γερμανία και Γαλλία παρουσιάζουν τεράστιες δυσκολίες στο ανακάμψουν και στους δύο βασικούς κλάδους της οικονομίας.

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και για την Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τον Robert Savage  βρίσκεται στο μέσο της κρίσης, ακόμα και αν κάποιοι διαφωνούν.

Παρ' όλο που το ευρώ και τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται σε άνοδο τις τελευταίες βδομάδες οι  μεγάλες εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου  συμπιέζονται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έφτασαν τον Ιανουάριο στα πιο χαμηλά ποσοστά των τελευταίων 23 χρόνων, ενώ οι παραγγελίες έπεσαν κατά 8,7%, σε 885.159 οχήματα τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τον οργανισμό κατασκευαστών  αυτοκινήτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα