Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ακόμα πως η νεαρή Φατίμα Χάτζιι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, είχε μαζί της ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα, με την υπογραφή shahida-«μάρτυρας».
Το παλαιστινιακό υπ. Υγείας δήλωσε πως η 16χρονη κατάγεται από τη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Παρόμοια περιστατικά σημειώνονται συχνά από τον Οκτώβρη του 2015, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την παλαιστινιακή πλευρά να ανέρχεται σε 243, σύμφωνα με το Ρόιτερ. Σύμφωνα με τους ισραηλινούς, 164 παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ύστερα από φερόμενες επιθέσεις με μαχαίρι, με αυτοκίνητα ή όπλα, ενώ οι υπόλοιποι σε ειρηνικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
Το Ισραήλ επιμένει να κατηγορεί την παλαιστινιακή ηγεσία ότι πυροδοτεί τη βία. Ωστόσο, η Παλαιστινιακή Αρχή, που εξασκεί μια περιορισμένη εξουσία στη Δυτική Όχθη, αρνείται την κατηγορία και αντιτείνει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ισραηλινές αρχές χρησιμοποιούν δυσανάλογα μέτρα έναντι πολιτών που είναι υποτυπωδώς εξοπλισμένοι, ενώ καταπατά τα δικαιώματα και των πλέον φιλειρηνικών πολιτών.
Το Ισραήλ κατέχει τη Δυτική Όχθη από το 1967, και ακόμη επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη μετακίνηση των παλαιστινίων σε πολλές περιοχές, ενώ τεράστιο πρόβλημα δημιουργεί η πολιτική των εποικισμών Ισραηλινών σε περιοχές που ζουν οι Παλαιστίνοι. Οι τελευταίες ειρηνευτικές συνομιλίες κατέρρευσαν το 2014.
Πηγή: Reuters, YnetNews
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ