Thumbnail
Για «επαιτεία»

Αγανάκτηση για την αστυνομία έχει προκαλέσει στη Ρωσία η βίαιη σύλληψη 10χρονου που απήγγελλε ποιήματα σε δρόμο στο κέντρο της Μόσχας .

Το βίντεο της σύλληψης, το οποίο τραβήχθηκε με κινητό τηλέφωνο, μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δείχνει το παιδί να φωνάζει «Σώστε με!», ενώ πολλοί αστυνομικοί το μεταφέρουν δια της βίας σε περιπολικό.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο μικρός Όσκαρ Μιρόνοφ ζητιάνευε στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου. Ωστόσο, ο πατέρας του διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του διάβαζε ποιήματα για να δουλέψει το υποκριτικό ταλέντο του και ότι η μητριά του τον παρακολουθούσε, καθισμένη σε γειτονικό παγκάκι.

Η μητριά του Όσκαρ ήταν εκείνη που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και κατόπιν τον ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα οπου τον μετέφεραν. Οι δυο τους παρέμειναν εκεί επί περίπου τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από αυτό το επεισόδιο, δημοσιογράφος της εφημερίδας Μοσκόφσκι Κομσομόλετς είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας και ένα βίντεο του στο Facebook. Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο «Να ζει κανείς ή να μην ζει» από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ.

Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές