Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε σήμερα την παράταση του νόμου που επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν διαδικτυακές επικοινωνίες στο εξωτερικό, χωρίς να χρειάζονται προηγουμένως την έκδοση εντάλματος.
Στελέχη των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής τους στη Βουλή των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, και ο Άνταμ Σιφ είχαν ζητήσει να αναβληθεί η ψηφοφορία, επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανιζόταν στο Twitter να αμφισβητεί τα οφέλη του προγράμματος, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν στη διεξαγωγή της.
Στο πρώτο μήνυμά του ο Τραμπ άφηνε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων χρησιμοποιήθηκε εναντίον του προεκλογικά, στη συνέχεια όμως το χαρακτήρισε "απαραίτητο".
Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 256 υπέρ έναντι 164 κατά. Θα προωθηθεί τώρα για ψήφιση από τη Γερουσία και κατόπιν θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Επί της ουσίας, παρατείνεται το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA για έξι χρόνια, με ασήμαντες αλλαγές.
Επικριτές του προγράμματος θεωρούν ότι κατά βάση επεκτείνει τις δυνατότητες παρακολουθήσεων της NSA.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ