Thumbnail
Σχεδόν σε ένα μήνα σκοτώθηκαν 44 Παλαιστίνιοι

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της εξαπέλυσαν μια επιδρομή την Παρασκευή το βράδυ ενάντια στο κύριο λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας, με Παλαιστίνιους αξιωματούχους να αναφέρουν ότι μια επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατέστρεψε δύο πλοία, χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Θα πρόκειται για τον πρώτο βομβαρδισμό ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή έπειτα από τον πόλεμο του 2014.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «στοχοθέτησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε μια ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από την Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας». Δεν διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση ποια ήταν τα ακριβή σημεία των βομβαρδισμών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο πλοία υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς εμπόδισαν δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

Χθες, 5η συνεχόμενη Παρασκευή των κινητοποιήσεων για την «πορεία της επιστροφής», με την οποία οι Παλαιστίνιοι επικαλούνται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας την 30η Μαρτίου, ανέρχεται σε 44.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσουχτή
Συνταγή για απλή και πεντανόστιμη παραδοσιακή μακαρονάδα: Τσουχτή ή μακαρόνια με μυζήθρα
Αυτή την συνταγή της τσουχτής, η οποία απαιτεί ελάχιστα υλικά μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι σε πολύ λίγο χρόνο
Συνταγή για απλή και πεντανόστιμη παραδοσιακή μακαρονάδα: Τσουχτή ή μακαρόνια με μυζήθρα
γαιδουράκι
Συγκινητικό βίντεο σε σχολείο: Γαϊδουράκι απολαμβάνει το τραγούδι μαθητών για την 25η Μαρτίου
Η σκηνή είναι γεμάτη τρυφερότητα, καθώς το γαϊδουράκι, με την ουρά του να κινείται χαρούμενα, παρακολουθεί τα παιδιά να ερμηνεύουν το τραγούδι με...
Συγκινητικό βίντεο σε σχολείο: Γαϊδουράκι απολαμβάνει το τραγούδι μαθητών για την 25η Μαρτίου