Thumbnail
Παραβλέποντας τη στιγμή δικτατορία της περιόδου 1964-1985

«Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τι εστί δικτατορία», ισχυρίσθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο νεοεκλεγείς ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραλείποντας τα σχεδόν 20 χρόνια (1964-1985) της στυγνής manu militari διακυβέρνησης της χώρας από τον στρατό, με πολυάριθμα θύματα, βασανισθέντες και εξόριστους.

Ο απότακτος λοχαγός, που ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του για την περίοδο εκείνη, χαρακτήρισε την στρατιωτική δικτατορία της χώρας του «καθεστώς με κύρος». Την παρατήρηση αυτή διετύπωσε ο Μπολσονάρου κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ξενοφοβικό Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

«Η Ουγγαρία είναι μία χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα επί κομμουνισμού στο παρελθόν και είναι ένας λαός που γνωρίζει τι εστί δικτατορία. Ο λαός της Βραζιλίας δεν το γνωρίζει ακόμη, δεν γνωρίζει τι σημαίνει να υποφέρεις από την πυγμή αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο Μπολσονάρου στον συνομιλητή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ο Globo.

O Βραζιλιάνος πρόεδρος δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την διαφωνία του με την ισχύουσα νομοθεσία περί Μετανάστευσης, διότι μετέτρεψε τη μεγάλη αυτή χώρα της Νοτίου Αμερικής σε ένα κράτος δίχως σύνορα, που «δέχεται αδιακρίτως την είσοδο των ξένων». «Ημουν αντίθετος στον τελευταίο νόμο για τη Μετανάστευση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε κράτος δίχως σύνορα. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε αδιακρίτως την είσοδο όποιου να’ναι, απλώς και μόνο γιατί αυτός θέλει να έλθει εδώ», τόνισε ο Μπολσονάρου, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο Efe.

Η νομοθεσία αυτή, που άρχισε να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2017, ανέτρεπε το προηγούμενο νομικό καθεστώς που ίσχυε από τον καιρό της δικτατορίας και αντιμετώπιζε τους μετανάστες ως απειλή. Με τη νέα νομοθεσία οι μετανάστες χαίρουν των ιδίων δικαιωμάτων με τους πολίτες της Βραζιλίας.

Για τον ακροδεξιό ηγέτη, εάν αυτός ο νόμος εξακολουθήσει να ισχύει, τότε κάθε ξένος πολίτης που θα έρχεται από τις χώρες της Νοτίου Αμερικής «θα έχει τα ίδια δικαιώματα με εμάς».

Ο Μπολσονάρου αναφέρθηκε στη μεταναστευτική νομοθεσία έπειτα από την ενημέρωση του Τύπου για την τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε από τον Ούγγρο πρωθυπουργό. Ο Όρμπαν, που έχει τονίσει πως με τον Μπολσονάρου κέρδισαν οι αξίες εκείνες που και ο ίδιος συμμερίζεται και θεωρεί σημαντικές, υποστηρίζει επίσης μία αυστηρά περιοριστική μεταναστευτική πολιτική και διατείνεται πως οι Μουσουλμάνοι μετανάστες απειλούν να διαβρώσουν τα χριστιανικά θεμέλια της Ευρώπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos_0.jpg
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
Για όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν «με ασφάλεια», αυτές είναι ορισμένες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στην καύση του λίπους της κοιλιάς
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι