Thumbnail
Ελλάδα-Βόρεια Μακεδονία

«Στόχος μας είναι να δώσουμε σάρκα και οστά στη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου και πρόεδρος της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής για την εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, απευθυνόμενη σήμερα προς τα μέλη της Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση της.

«Είμαστε εδώ» προσέθεσε «για να συντονίσουμε όλες τις συνέργειες, ώστε επ΄ ωφελεία των δυο πλευρών να φανεί το σημαντικότερο, που είναι η σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε το πολιτικό πλαίσιο που απαιτείται. Στοχεύουμε στη δική σας συμβολή ώστε οι συνεργασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό».

Στην Ειδική Διυπουργική Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συμμετείχαν γενικοί γραμματείς και γενικοί διευθυντές υπουργείων. Στις επόμενες συνεδριάσεις, αναμένεται να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για συνέργειες στους τομείς της γεωργίας, της πολιτικής προστασίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας, της παιδείας, της έρευνας και τεχνολογίας, της υγείας, των μεταφορών και της διασυνοριακής συνεργασίας.

Η προώθηση των συνεργειών θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής και ανταλλαγής τεχνογνωσίας καθώς και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

milopita
Μηλόπιτα απο τηγάνι: Ο γλυκός πειρασμός που ετοιμάζεται σε 20 λεπτά
Αν ψάχνετε για έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να απολαύσετε μια λαχταριστή μηλόπιτα, αυτή η συνταγή για τηγανητή μηλόπιτα θα σας ενθουσιάσει.
Μηλόπιτα απο τηγάνι: Ο γλυκός πειρασμός που ετοιμάζεται σε 20 λεπτά