Ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει πολλούς ανθρώπους «ψύχραιμα, σχεδόν αδιάφορα» να προσπερνούν το θύμα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα WDR, NDR και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
«Στο μέσο μιας μεγάλης γερμανικής πόλης ένας άνθρωπος που πυροβολήθηκε κείτεται στο οδόστρωμα, αλλά οι άνθρωποι προσπερνούν», ανέφερε η εφημερίδα.
Στις 9 Οκτωβρίου, περίπου 50 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία όταν ο 27χρονος Στέφαν Μπ., προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει.
Τελικά πυροβόλησε και σκότωσε μια 40χρονη γυναίκα στο δρόμο και έναν 20χρονο άνδρα σε ένα γειτονικό εστιατόριο με κεμπάπ. Επίσης τραυμάτισε σοβαρά ένα ζευγάρι.
Η επίθεση συνέβη την ημέρα της εβραϊκής γιορτής Γιομ Κιπούρ. Ο δράστης παραδέχθηκε το έγκλημά του και ότι το κίνητρό του ήταν ακροδεξιό και αντισημιτικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ